Yönetici Atamada Mahkeme Kararı Neden Uygulanmıyor?

Yönetici Atamada Mahkeme Kararı Neden Uygulanmıyor?

Yönetici Atamada Mahkeme Kararı Neden Uygulanmıyor?

KAYSERİ’DE YÖNETİCİ ATAMALARINDA MAHKEME KARARI NEDEN UYGULANMIYOR? 

       Kayseri ilinde Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından   23.08.2013  tarihinde  sınava  dayalı yönetici atama  kılavuzu  yayınlanarak  süreç başlatıldı. Güçte olsa diğer iller gibi Kayseri’de de sınava dayalı yönetici atamaları ağır aksak yapılmıştı.

         Yönetmelik yayınlandığı anda zaten hiç kanun nizam bilmeyen insanlar bile hak kavramından yoksun bir yönetmelik olduğunu anlamaları güç olmadı ve sendikalar nezdinde hukuksal süreç başladı. Ülkemizdeki hukuk sisteminin ağır işleyişinden dolayı en erken Yürütmeyi Durdurma Kararı bile ne yazık ki 6 (yazı ile altı) aydan erken çıkmıyor malum.

Bu bahse konu olan yönetmelik içinde malumunuz Danıştay 2. Daire Mahkemesi  25/11/2013 tarihli ve Esas No:  2013/ 7729, 7839 sayılı kararları gereğince yönetmelik  Ek-1 Belgesindeki  uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik puanları için yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşte ne olduysa bundan sonra oldu efendim. Mahkeme kararı Milli Eğitim Bakanlığına tebliğ etti. Ardından İnsan Kaynakları Genel  Müdürlüğü   01/04/2014 Tarih  ve 41289672/641.04/1346268  Sayılı  yazıyı  Genel Müdür  Hamza AYDOĞDU  imzalayarak il müdürlüklerine tebliğ etti. Bu yazı ellerine geçen müdürlükleri bir sancı aldı şimdi ne olacak. İş bilen İl Milli Eğitim Müdürlükleri tabiî ki de  mahkeme kararının var olan yasalara göre 30 (yazı ile otuz) gün içerisinde uygulanmak zorunda olduğunu bildiği için sınava dayalı yönetici atamalarında uzman öğretmenlik için verilen puanları silerek yeniden sıralama yaptı ve yanlışa düşmedi. Sıralamayı yeniden yapan iller şuan itibarı ile 15 ‘e yakın. (Giresun, Karabük, Gaziantep, Sivas, Zonguldak vb.)

 Bu yazdıklarımı bakanlıkta biliyor, il müdürlükleri de biliyor ama nedense herkes üç maymunu oynuyor. Bu durumda İl Milli Eğitim Müdürlükleri komiktir ki yukarıdaki yazıya rağmen bu kadar kanuna kaideye rağmen bakanlıktan görüş sorduk diye savunma yapıyorlar. İşte bu illerden biri de Kayseri.

            Yani açıkçası bu konuda yöneticiler mağdur olmuştur ve hukuki yolları aramalarında hiçbir engel yoktur. Fakat Kayseri MEM Müdürü Sayın Bilal YILMAZ Bey‘den bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çünkü kendisinin bu konulara çok değer verdiğini biliyoruz. Hali hazırda mahkeme kararı  varken neden gerekenler yapılmıyor bunu anlamış değiliz…


         Bizim isteğimiz, hukuku arkadan dolanma hevesinden bir an önce vazgeçilmeli, mevcut hukuk düzeninin gereği yerine getirilmelidir. Aksi bir durumda yönetici adayları mahkemeye başvuracak ve bundan sonraki süreç Kayseri MEM ve diğer İl Müdürlükleri için daha da zor olacaktır.

 

M.Ali DEMİR

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum