Yönetici Atama’da Sözlü Sınav Dönemi

Yönetici Atama’da Sözlü Sınav Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliği kısaca değerlendirecek olursak;

Yönetmeliğe şöyle bir göz attığımızda en büyük yeniliğin sözlü sınav olduğu görülmektedir. Buna göre bir ildeki müdür adayları öncelikle yazılı sınava gireceklerdir. Yazılıdan 70 ve üzeri alanlar sözlü sınava girme hakkı elde edeceklerdir. O ildeki boş okul müdürlüğü sayısının üç katı aday puan sıralamasına alınacak ve sözlü sınava gireceklerdir. Örneğin bir ilde 10 okul boş ise yazılıdan en yüksek oyu alan 30 aday sözlü sınava alınacak, sözlü sınav puanları belli olduktan sonra yazılı sınav puanının %70’i, sözlü sınav puanının %30’u ve Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın tamamı esas alınarak atama puanı belirlenecek ve buna göre tercihler yapılacaktır.

 

 

İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeler;

Görevli oldukları eğitim kurumlarında fiilen en az üç yıl görev yapan yöneticiler, il içinde boş bulunan eğitim kurumlarına tercihlerine göre yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Ve  yer değiştirmeler her yıl Temmuz-Ağustos aylarında sonuçlandırılacaktır. Buna göre bu yıl Ağustos ayı bitmeden yer değiştirmeler yapılabilecektir.

 

 

Rotasyon 6 yıl;

Daha önceki yönetmeliklerde önce 8, sonra 5 yıl olarak belirlenen zorunlu yer değiştirme süresi bu yönetmelikle birlikte 6 yıl olmuştur.

Ve  zorunlu yer değiştirmeler her yıl Temmuz-Ağustos aylarında sonuçlandırılacaktır. Buna göre bu yıl Ağustos ayı bitmeden zorunlu yer değiştirmeler yapılabilecektir.

 

Atanmak için maaş karşılığı dersi olma şartı;

Taslakta atanabilmek şartı varken, yönetmelikte maaş karşılığı dersi bulunmak şartı getirilmiştir. Budurumda; Türkçe, Türk Dili Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Matematik, İlköğretim Matematik, Fen ve Teknoloji, Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmenleri hem Ortaokula hem de Liseye atanabilecekler.

Eski Ödüller Geçerli

Yeni yönetmelik Ek-1'de eski ödül sisteminde yer alan "teşekkür, takdir ve aylıkla ödüle" de puan verilmektedir. Bu ödüllere sahip olanlar bir hak kaybına uğramayacaklardır.

 

İllerarası Yer Değiştirme Yok

Daha önce 2009 yönetmeliğinde yer alan ancak hiç uygulanmayan illerarası yer değişikliği bu yönetmelikte gündeme gelmemiştir.

 

Sencer KAYA

Eğitim Yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum