Eğitim ve Bilimsel Araştırma Sendikası’nın davetlisi olarak Mısır’a ziyaret

Eğitim ve Bilimsel Araştırma Sendikası’nın davetlisi olarak Mısır’a ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner ve Muammer Karaman ile birlikte, Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırma Sendikası Başkanı Hişam Rıdvan’ın davetlisi olarak gittiği Mısır’da emek örgütü...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner ve Muammer Karaman ile birlikte, Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırma Sendikası Başkanı Hişam Rıdvan’ın davetlisi olarak gittiği Mısır’da emek örgütü temsilcileriyle görüştü. Ali Yalçın, Mısır Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Muhammed Gibran ile bir araya gelerek, sendikal çalışmalarda ve tecrübe paylaşımında bulundu, ardından iş birliği protokolü imzaladı.

Toplantıda konuşan Yalçın, Türk ve Mısır halklarını birleştiren köklü tarihi ve sosyal bağlara, iki ülke arasındaki derin tarihi ilişkilere dikkat çekti. İki sendikal hareketin kurucusu Mehmet Akif İnan ile Muhammed Farid’in benzerliklerine değinen Yalçın, siyasetçi, şair, filozof ve kurtuluş direnişçisi Muhammed Farid ile sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan’ın aynı mücadele ve direniş ruhunu paylaştıklarını söyledi.

Geçen yıl Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Sendikası ile iş birliği yapmak için Eğitim-Bir-Sen’de bir toplantı yaparak, eğitim ve iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Yalçın, uluslararası sendikal dayanışmaya önem verdiklerini dile getirdi.

Yalçın, “Otuz iki yıldır hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Birçok uluslararası eğitim sendikasıyla iş birliği anlaşması yaptık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emek için, ekmek için, onur ve haysiyetimiz için, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, insanca yaşayabilecekleri bir gelire kavuşmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yalçın ve beraberindeki heyet, Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i de ziyaret ederek, uluslararası emek hareketleri ve Gazze’ye insani yardım hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.