1. olan lise öğrencisi Cumhurbaşkanı ile geziye katılacak

1. olan lise öğrencisi Cumhurbaşkanı ile geziye katılacak

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışmasının birincilerinin 15 bin lira ödülün yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir yurt dışı gezisine

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarında, değerler eğitimine yer verildiğini belirterek "Değerler eğitimi içerisinde ülkemizin demokrasi tarihinde önemli bir kırılma noktası olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin gelecek kuşaklara aktarılması da var." dedi.

Yılmaz, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması" Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmasına, yarışmayı düzenleyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği başta olmak üzere katkı verenlere teşekkür ederek başladı.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden Yılmaz, dereceye giren öğrencilerin başarılarının artarak devamını diledi.

Değerler eğitiminin eğitim öğretim sisteminin bütününde yer almasını istediklerini ifade eden Yılmaz, "Güncellenen öğretim programlarında değerler eğitimine yer verdik. Değerler eğitimi içerisinde ülkemizin demokrasi tarihinde önemli bir kırılma noktası olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin gelecek kuşaklara aktarılması da var." dedi.

15 Temmuz'da milli irade, demokrasi, hukuk devleti ve ülkenin birliğini hedef alan girişime karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın hakkına, hukukuna, evlatlarının geleceğine, seçtikleri aracılığıyla yönetilme hakkına sahip çıktığını anlatan Yılmaz, "Memleket kadar büyük yüreği olan bu aziz millet, elinde hiçbir silah olmadan tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı bir destan yazdı." diye konuştu.

Abdurrahim Karakoç'un "Soysuzlar taş atar mukaddesata, Karşı duramazsak bizdedir hata, Tahammül teşviktir, böyle hayata, Öl... İnsan küçülmez ölünce Hasan." dizelerini okuyan Yılmaz, şöyle devam etti:

"15 Temmuz şehitleri, insanların ölünce küçülmediğini aksine devleştiğini gösterdi. Bu destan, hesap gününde bu milletin yüz akı, beraat nişanı olacaktır. Bu destan, bu ülkede değerler eğitiminin verildiğinin apaçık göstergesidir. Ne mutlu bizlere ki gönlümüzde dilimizde bu yüce milletin bir ferdiyiz. Ülkemizin mazisinden çok daha parlak bir gelecek Türkiye'yi beklemektedir."

- Türkiye genelinde bin 978 eser elemelere katıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem ise 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazilerin bulunduğuna işaret ederek "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışma düzenlendiğini aktardı.

Yarışma ile toplumda darbelere ve Türkiye'ye kurulan tuzaklara karşı duyarlılığı artırmak istediklerini dile getiren Erdem, 15 Temmuz destanının gençlerin kaleminden şiir, hikaye ve deneme olarak ebedileşmesini, nesilden nesle aktarılarak unutturulmamasını istediklerini söyledi.

Türkiye genelinden bin 978 eserin elemelere katılma hakkı elde ettiğini bildiren Erdem, yarışmanın birincilerinin 15 bin lira ödülün yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir yurt dışı gezisine katılma hakkını da yakaladığını belirtti.

Erdem, yarışmanın ikincilerinin onar bin, üçüncülerin beşer bin, dördüncü, beşinci ve altıncı olanların da biner lira teşvik ödülü kazandıklarını, ayrıca her dalda ilk 100'e giren eserlerin kitap olarak yayımlandığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.