104 bin ihraç edilen kamu görevlisine, 150 uzman bakacak!

104 bin ihraç edilen kamu görevlisine, 150 uzman bakacak!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilenlerin şikayetlerini ele almak için oluşturulan OHAL Komisyonu'nun, sekreterya hizmetlerini yürütecek bir ekip kurulması kararlaştırıldı. Bu çerçevede komisyonda, en az 150 kişilik bir uzman ekip...

Kısa bir süre önce üyeleri belli olan OHAL Komisyonu, teknik çalışmalarını sürdürüyor. Komisyonun, Kızılay'da bulunan Başbakanlık eski Binası'nda görev yapması kararlaştırılmıştı.

Şimdi de, komisyonun usul ve eseslarına yönelik çalışmalar netleşti. Buna göre, komisyona gelen şikayet dilekçeleri öncelikle uzmanlar tarafından inceleneek. Ve bu incelemenin ardından, şikayetlerle ilgili bir rapor hazırlanacak. Komisyon da bu raporlar üzerinden görüşme yapılacak.

Şikayet dilekçelerini incelemesi için ise 150 kişilik bir uzman ekip oluşturulması planlanıyor. Söz konusu uzmanlar kamu kurumlarından seçilecek. Uzmanların büyük kısmının hukukçu olması öngörülüyor. Yine ekipte, vergi, banka ve güvenlik alanında tecrübeli uzmanlarda olacak. Uzmanlarla ilgili ise geniş kapsamlı bir güvenlik soruşturması yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.