12. Sınıflara Devamsızlık Affı Olacak Mı? Yusuf Tekin'den Son Dakika Açıklaması!

12. Sınıflara Devamsızlık Affı Olacak Mı? Yusuf Tekin'den Son Dakika Açıklaması!

Uzun süredir tartışılan, MEB’in şikayet hattına peş peşe yapılan başvuruların ardından Bakan Tekin, yaklaşan YKS öncesi ilk açıklamayı yaptı. Okul gezmesi sırasında 12.sınıfların dersine giren Tekin, beklenen devamsızlık affı konusu ile ilgili bakın neler

Bakan Tekin devamsızlık affı bekleyen 12.sınıf öğrencileri için ısrarlı uygulamanın sebeplerini arka planında yatan sebepleri tek tek açıkladı. “Okuldan uzak olmanıza gerek yok. Okullardaki eğitim size yeter” diyen Tekin, bu cevabı ile bu yıl 12.sınıflara af gelecek mi? Devamsızlık uygulaması gelecek mi? sorularını da açıklığa kavuşturmuş oldu.

Bakan Tekin ile 12.sınıf öğrencisi arasında geçen diyalog:

Bakan Tekin: “Bana muhtemelen söyleyecek bir şeyiniz vardır”

Öğrenci: “Var”

Bakan Tekin: “Öyle bir dert var dedi ki…”

Öğrenci: “12.sınıflara devamsızlık hakkında biraz tolerans tanır mısınız?”

Bakan Tekin: “Herkes aynı şeyi istiyor mu? (sınıf hep birlikte eveet)

“Siz niye devamsızlık yapmak istiyorsunuz normalde ders çalışmak için başka yerlere gidiyorsunuz ya da kurs alıyorsunuz dimi? Biz dedik ki niye çocuklar böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorlar. Hiç bir anlamı yok. Ama bir algı var.

Diyorlar ki; Milli Eğitimdeki öğretmen yetersiz. Burada kafanızı karıştıran şey birileri size algı operasyonu yapıyor. O yüzden sizden istediğim başka bir şeyle uğraşmayın. Okulunuz size yeter. İsterseniz DYK benzeri şeylerle hafta sonu kursları açalım. Siz okulunuza devam edin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Hal böyleyken niye devamsızlık yapasın?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum