2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları

2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları

2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları açılklandı

UYURU
(23 Temmuz 2014)

2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 23 Temmuz 2014 tarihinde saat 17:45’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2014-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programına yerleşen tüm adaylara başarılı bir üniversite hayatı dileriz.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçları
2014-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.