2023 yılı için bomba dolar tavsiyesi! İslam Memiş: Bunu yapan batacak

2023 yılı için bomba dolar tavsiyesi! İslam Memiş: Bunu yapan batacak

Dolar kuru 2022 yılının son günlerinde 18.70 TL’nin de üzerine çıkarak kapatmaya hazırlanırken ünlü ekonomist İslam Memiş’ten 2023 yılı için önemli bir uyarı geldi.

Dolar kuru ve diğer yatırım araçları için yeni yıla ilişkin beklentilerini paylaşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2023 yılı için kısa vadeli yatırım ve al - sat yapanların batacağını öne sürdü.

ELİME TL GEÇTİ NE YAPABİLİRİM?
Haftanın birkaç gününde para piyasalarını katıldığı televizyon programlarında ve kendi sosyal medya kanallarında değerlendiren ekonomist İslam Memiş 2022 yılının son günlerinde yeni bir dolar kuru, altın ve gümüş analizi gerçekleştirdi. 2023 yılı beklentilerini kamuoyu ile paylaşan ünlü ekonomist "Elime yeni TL geçti ne yapabilirim?" sorusuna da cevap verdi.

Konuşmasının bir yatırım tavsiyesi olmadığını söyleyen İslam Memiş dolar, altın gibi yatırım araçlarında uzun vadenin gözetilmesinin önemli olduğunu açıklarken  2023 yılı için altın ve gümüş tavsiyesini “Bugün aldım, en az 6 ay beklerim, o zaman altın ve gümüş derim. “  sözleriyle verdi.

Altın ve gümüşteki pozitif beklentisinin devam ettiğini yineleyen İslam Memiş dolar kuru için 2023 yılında  24-25 lira seviyesini beklediğini fakat getiri bakımından gram altın gibi gram gümüş gibi yatırım araçlarının daha fazla kar ettireceğini öne sürdü.

“MAALESEF BATACAKLAR”
Kısa vadeli al sat yapanların 2023 yılında batma tehlikesi yaşayacağını belirten Memiş “2023 yılının tamamı çok belirsiz olacağından dolayı, kaos yılı olacağından dolayı yine riskleri bölmekte fayda var. Sepet kültürünü 2023'te devam ettiriyoruz. Çok karmaşık bir yıl olacak. Çünkü çok belirsiz. Burada kısa vadede alım satım yapmak isteyenler maalesef batacak. Bunda yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.