2024 yılı KPSS tarihleri belli oldu! Lisans, ön lisans, lise

2024 yılı KPSS tarihleri belli oldu! Lisans, ön lisans, lise

2024 yılında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. İşte adayların merakla beklediği sınav takvimi ve detayları...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 KPSS başvuruları farklı eğitim düzeylerindeki adaylar için belirlenen tarihlerde alınacak.

Lisans düzeyi adaylar için KPSS başvuruları, 3 Mayıs ile 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavı, 14 Temmuz'da; Alan Bilgisi sınavlarının ilki 20 Temmuz'da, ikincisi 21 Temmuz'da; ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ön lisans düzeyindeki adaylar, 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. Bu düzeydeki sınav 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacak ve sonuçlar 20 Eylül'de duyurulacak.

Ortaöğretim düzeyi adayları için ise başvurular 18 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında kabul edilecek. Sınav, 15 Eylül'de yapılacak ve sonuçları 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Sınav Başvuruları ve Tarihleri

KPSS lisans sınavı için başvurular ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınacak. Ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki sınavlar için de aynı işlem geçerli olup, adaylar ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.