58 ilde büyük operasyon... 135 kişi için gözaltı kararı

58 ilde büyük operasyon... 135 kişi için gözaltı kararı

Konya merkezli 34 ilde ve Antalya merkezli 24 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında toplam 135 şüphelinin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor. Bu kapsamda daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve "mahrem imamları"nın ifadeleri doğrultusunda 47'si muvazzaf asker 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerden 47'sinin muvazzaf asker, 23'ünün ise TSK'dan ihraç edilenler olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince şüphelilerin yakalanması için Konya merkezli 34 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

İKİNCİ OPERASYON ANTALYA MERKEZLİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında Antalya merkezli 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 50 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 36'sı memur, 25'i subay ve astsubaylardan oluşan muvazzaf asker, 4'ü sivil, 65 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 30 ilde 99 adrese eş zamanlı operasyon başlattı.

Örgütle bağlantısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 50 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan sivillerin memur, öğretmen, doktor ve doçent olduğu, örgütün üst düzey sorumluları arasında yer aldıkları belirtildi.

- Ardışık arama yöntemi

Operasyonun, "örgütün mahrem askeri yapılanmasına" yönelik yapıldığı ifade edildi. Şüphelilerin, mahrem yapılanma içerisinde oldukları için örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olmadıkları, "ardışık arama yöntemini" kullandıkları öne sürüldü.

Örgüt sorumlularının örgüt üyesi memur, subay ve astsubayları haberleşmek için kendilerine ait olmayan kontörlü ya da ücretli sabit hatlı telefonlarla aradığı, her aramadan sonra da farklı numaralar çevirerek arama yapıp kapattığı iddia edildi. Örgütün bu yöntemle gizli şekilde üyeleriyle haberleşmeyi sürdürmeyi amaçladığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.