AB Komisyonu Türkiye'ye vize kararını verdi

AB Komisyonu Türkiye'ye vize kararını verdi

Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye'ye vizelerin kaldırılmasını tavsiye etti. Son dakika haberlerine göre, 72 kriterle ilgili ek süre talep edilmedi.

AVRUPA Birliği'nden vizeler için beklenen haber geldi. Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye'ye vizelerin kaldırılmasını tavsiye etti. Son dakika haberlerine göre, 72 kriterle ilgili ek süre talep edilmedi.

AB Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanması konusunda tavsiye kararı aldı. Şu dakikalarda açıklanan rapor öncesinde Twitter hesabından açıklama yapan AB Komisyonu yetkilisi Vestager, vize muafiyeti konusunda tavsiye kararı aldıklarını duyurdu. AB Komisyonu, yeni Biyometrik pasaport ve parmak izi yoksa Türkiye vatandaşları yeniler gelene kadar AB'ye giremeyeceğini belirtti.

Raporun olumlu olması, Haziran ayı sonunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere ve İrlanda hariç diğer AB ülkelerine vizesiz seyahatlerinin önünün açılması anlamına geliyor.

5 KRİTER BEKLENİYOR

Türkiye'den 5 kriteri daha tamamlamasını beklediklerini söyleyen Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "Geçtiğimiz haftalarda Türkiye önemli ilerlemeler kaydetti. Türkiye'ye yıl sonuna kadar biyometrik pasaport değişikliği için süre verilecek. Yıl sonuna kadar pasaportlar değiştirilmeli. Türkiye kriterleri zamanında tamamlayacağına söz verdi." açıklamasında bulundu.

Yerine getirilmesi gereken beş madde şöyle:
- Yolsuzluğa karşı mücadele
- Verilerin korunması
- Üye ülkelerle yasal işbirliği
- EUROPOL ile gelişmiş işbirliği
- Terörizm ile ilgili yasama ve uygulamaların gözden geçirilmesi

72 kriterle ilgili ek süre talep edilmedi. Tamamlanmayan 5 kriterin kaldığı belirtilirken, 1 Haziranda geri kabul anlaşmasının devreye girmesiyle bir kriterin daha yerine getirileceği açıklandı. Yeni biyometrik pasaport ve parmak izi yoksa yeniler gelene kadar Türk vatandaşları AB'ye giremeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.