ABD'de maratonda patlama

ABD'de maratonda patlama

Boston kentinde düzenlenen maratonda, bitiş çizgisine yakın bölgede iki patlama meydana geldi.

 

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen maratonda, bitiş çizgisine yakın bölgede iki patlama meydana geldiği, olayda yaralananlar olduğu bildirildi. Patlamanın bir otelde meydana geldiği belirtildi.
 
BOSTON POLİSİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ
Boston polisinin yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğü 64 kişinin de yaralandığı belirtildi.
 
Yerel saat ile 14:45'te, maratonun bitiş çizgisi yakınlarında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralananların, sporcular için kurulmuş sağlık çadırlarına taşındığı belirtildi. Boston Globe gazetesi, yaralı sayısının 100'den fazla olduğunu duyurdu.
 
 
 
SON BİLANÇO: 3 ÖLÜ 124 YARALI
Associated Press, patlamalarda son olarak 3 kişinin öldüğünü 124 kişinin yaralandığını duyurdu.
 
Ölenlerden birinin sekiz yaşında bir erkek çocuğu olduğu, yaralıların sekizinin de durumunun kritik olduğu ifade edildi. Yaralıların bazılarının uzuvlarını kaybettikleri de gelen haberler arasında. Patlamaların ardından çok sayıda kişinin kendini yere attığı, bazılarının kol ve bacaklarından ağır yaralandığı görüldü. Maraton için görevlendiren sağlık görevlileri kısa sürede yaralılara, maraton için kurulan sağlık çadırlarına götürüp müdahale ederken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
 
ABD'de maratonda patlama
 
 
 
Patlamaların, maratonun tamamlanmasından yaklaşık 3 saat sonra meydana geldiği belirtildi.
 
ABD'de maratonda yaşan patlama anı
 
 
 
Yetkililer, birkaç saniye arayla meydana gelen kuvvetli patlamaların nedenini araştırıyor. Ayrıca halkın sokağa çıkmaması için uyarılarda da bulunuldu.
 
İKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
AP'ye konuşan bir istihbarat yetkilisi, maraton alanında iki patlayıcı düzeneği daha bulunduğunu ve imha edildiğini söyledi.
 
IRAK VE AFGANİSTAN'DA KULLANILAN BOMBA
NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak ırak ve afganistan'da kullanılan ve abd askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi.
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.