Abdullah Gül: Allah bu asil millete yardım etsin

Abdullah Gül: Allah bu asil millete yardım etsin

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin ailesini ziyaret etti. Gül, yaptığı konuşmada "Memleketin içinde bulunduğu durum malum, Allah millete yardım etsin" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Şehit Kilci'nin Hürriyet Mahallesi'ndeki evine giden Gül, kurulan taziye çadırında, şehidin babası Ejder Kilci ve kardeşi Yusuf Kaan ile yakınlarına başsağlığı diledi.

"ALLAH MİLLETE YARDIM ETSİN"

Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada, şehit haberlerini duyunca çok üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Çok sayıda şehit oldu maalesef. Memleketin içinde bulunduğu durum malum. Bu şartlarda hatta en zor şartlarda vatan ve millet için herkes elinden geleni yapıyor. Bazıları da böyle canını veriyor. Allah rahmet etsin. Nereden bir şehit haberi gelse üzülürüm. Artık hepsinin ailelerini arayamıyorum ama maalesef hemşehrilerimizden, Kayseri'den de çok şehit çıkıyor, onların hepsinin ailelerini arıyorum, başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyorum. Dün gece de Kayseri'ye gelince bizzat gelerek, acınızı paylaşayım istedim. Allah başka acı vermesin, mekanı cennet olsun. Cenab-ı Allah memlekete, millete yardım etsin. Böyle asil bir milletin daha fazla acılar çekmesine de inşallah fırsat vermesin. Bütün arzumuz memlekette huzurun, barışın hakim olması, herkesin memleketinde başı dik bir şekilde, her karış toprağında rahat bir şekilde yaşaması, gezmesi."

"BÜYÜK FEDAKARLIKLAR BUNLAR"

Helikopterin düştüğü bölgenin zor bir coğrafya olduğunu ifade eden Gül, "Oralar zor yerler. Oraları karış karış gezdim, bilirim. Kış şartları altında mecburen seyahatler edilir, oralarda nöbetler tutulur. Görev için tabii gidilecek, gelinecek. Bazen zor yollarda, bazen tehlikeli hava şartlarında görevler yerine getiriliyor. Eğer onlar bu büyük fedakarlıkları yapmasa millet burada rahat yaşayamaz. İnşallah bu acılar diner. Allah ailenize başka acılar vermesin. Kolay değil tabii, genç yaşta evlatları feda etmek. Büyük fedakarlık bunlar." diye konuştu.

Gül, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesini ardından, eve çıkarak şehidin annesi Dilber Kilci ile kız kardeşlerine de taziyelerini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.