"Aday Öğretmenler Bulundukları İl'de Sınava Girmelidir"

"Aday Öğretmenler Bulundukları İl'de Sınava Girmelidir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kovid-19 sebebi ile 5 Temmuz tarihine ertelenen öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kovid-19 sebebi ile 5 Temmuz tarihine ertelenen öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı hakkında açıklamalarda bulundu. 25 Nisan’da yapılacak sınavın 5 Temmuz’a ertelendiğini o tarihte ise yaz tatilinde olacak öğretmenlerimizin bulundukları ilde sınava girmelerini talep eden Genel Başkan Geylan,   MEB yetkililerinin de durumun gündemlerinde olduğunu bir çözüm üretmeye çalıştıklarını bildirdi. 

Genel Başkan Geylan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“ADAYLIK KALDIRMA SINAVI kılavuzunun Sınav Yükümlülüklerı̇ maddesi (d) bendi gereğince, “Adayların görev yaptığı ilde sınava girmesi esastır.” Ancak aynı maddede yasal mazereti olanların da değerlendirileceği belirtilmiştir.

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Sayın Adnan Boyacı ile görüşerek, 25 Nisan’da yapılacak sınavın 5 Temmuz’a ertelendiğini, o tarihte ise yaz tatilinde olacak öğretmenlerimizin bulundukları ilde sınava girmelerinin sağlanmasını istedim.

Sayın Genel Müdür, durumun gündemlerinde olduğunu ve bir çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etmiştir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.