AK Parti: Hedeflerimizden bir tanesi de AB'ye tam üyeliktir

AK Parti: Hedeflerimizden bir tanesi de AB'ye tam üyeliktir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Türkiye esas itibarıyla Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Bizim stratejik hedeflerimizden biri de AB'ye tam üyeliktir. Hükümetimiz bu konuda kararlı bir şekilde üzerine düşeni de yapıyor." dedi

BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye esas itibarıyla Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Bizim stratejik hedeflerimizden bir tanesi de AB'ye tam üyeliktir. Hükümetimiz bu konuda kararlı bir şekilde üzerine düşeni de yapıyor." dedi.

Yılmaz, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla oluşturulan Bingöl İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, İŞGEM Projesi'nin yüzde 85’nin AB hibesi geri kalan finansmanın ise Türkiye tarafından karşılandığını söyledi.

Türkiye’nin AB'ye tam üyelik için müzakere yapan bir ülke olduğunu anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Maalesef çok uzun zamandır bu müzakereleri yapıyoruz. Neredeyse nesiller boyu süren bir müzakere sürecinden bahsediyoruz. Türkiye’nin Avrupa'ya katacağı çok şey var. Avrupa'nın da Türkiye'ye katacağı çok şey var. Karşılıklı kazan kazan ilişkimiz olan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye esas itibarıyla Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Stratejik hedeflerimizden bir tanesi de AB'ye tam üyeliktir. Hükümetimiz bu konuda kararlı bir şekilde üzerine düşeni de yapıyor."

AB'nin kendi içinde yaşadığı problemlerden dolayı Türkiye ile ilişkilerinin hak ettiği hızda ilerlemediğine işaret eden Yılmaz, bunun gelecek dönemlerde aşılmasını ümit ettiklerini söyledi.

"Güçlü Türkiye, Avrupa'nın da dünyanın da menfaatinedir"

Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesiyle Avrupa’nın da geleceğinin daha güçlü hale geleceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Güçlü ve istikrarlı kalkınan, daha ileri demokrasi kuran bir Türkiye, Avrupa'nın da dünyanın da menfaatinedir. Bazı Avrupa'daki dar, kısır, vizyonsuz siyasetçilerin bu ilişkileri zehirlemesine hiç birimizin müsaade etmemesi lazım. Diğer taraftan Avrupa'da yükselen İslamofobi gibi hadiselere karşı da Avrupa'daki dostlarımızla birlikte mücadele etmemiz lazım. Bu yabancı ve İslam düşmanlığının ne Avrupa'ya ne de dünyaya hiçbir faydası yoktur."

TBMM'de üzerinde görüşmelerin yapıldığı 2018 yılı bütçesine değinen Yılmaz, "Bir hükümetin 16 defa üst üste bütçe sunabilmesi o ülkenin ne kadar istikrarlı olduğunu gösteriyor. Çok şükür Türkiye bu istikrarı yakaladı. Siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı da getiriyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, son 15 yılda Türkiye ekonomisinin yılık ortalama 5,6 büyüdüğünü dile getirdi.

Bingöl İŞGEM'in açılışına Vali Ali Mantı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum