AK Parti'den öğretmen mülakatı açıklaması: Bazı meslekler için kalkmayacak

AK Parti'den öğretmen mülakatı açıklaması: Bazı meslekler için kalkmayacak

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili yaptığı son dakika açıklamasında mülakatların bazı meslekler için kalkmayacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan mülakat açıklaması.

Mülakat kalkacak mı? sorusuna AK Parti'den cevap geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta yaptığı son dakika açıklamasında mülakatların kaldırılıp kaldırılamayacağı sorusuna cevap verdi.

Mülakatların bazı meslekler için gerekli olduğunu söyleyerek açıklama yapan Usta, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şöyle: Elbette ki bu konuda bir kararımız var. Burada bazı meslekler var ki elbette mülakatın olması gerekiyor. Öğretmen aslında böyle bir meslek. Böyle bir işi yapabilecek bir gayreti var mı, özverisi var mı? Bunu tespit etmek için. Tabi ehliyet ve liyakat çok önemli. Maalesef torpille özdeşleştirildi.

Bizim de temennimiz mülakatın kaldırılması ile herkesin aldığı puanla atanması. Şunu unutmayalım. 6578 sayılı Devlet Memurları Kanunu var. Memurun uyması gereken kurallar var. Buna uymadıkları zaman yaptırım olması lazım. Tamamen mülakat kalkınca yine endişeler var. Dünyanın her yerinde böyle. O yüzden bu alan ile ilgili düzenlemeler kimseyi endişe ettirmesin. Mülakatın olacağı yerler de olmayacağı yerler de olacak. Kimsenin hakkının yenmeyeceğini söyleyelim burada"

Sizce mülakatlar kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum