Alan Değişikliği Başvuruları Başladı! MEBBİS Üzerinden Nasıl Yapılacak? İşte Detaylar

Alan Değişikliği Başvuruları Başladı! MEBBİS Üzerinden Nasıl Yapılacak? İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı , geçtiğimiz hafta alan değişikliği takvimini açıkladı ve bu kapsamda öğretmenlere yönelik başvurular bugün (18 Aralık Pazartesi) itibariyle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı , geçtiğimiz hafta alan değişikliği takvimini açıkladı ve bu kapsamda öğretmenlere yönelik başvurular bugün (18 Aralık Pazartesi) itibariyle başladı. Ancak, MEB tarafından açıklanan alan değişikliği takvimi, birçok öğretmen ve sendika tarafından eleştirilmiş, kapsayıcılık konusunda yapılan itirazlar dikkat çekmişti. Öğretmenler, önceki hafta Eğitim Bir-Sen dahil olmak üzere sendikaların alan değişikliği çalışmasının genişletilmesi taleplerini defalarca dile getirmişti.

Başvurular, 2023-2024 eğitim öğretim yılında alan değişikliği yapma şartlarını sağlayan ve alan değiştirmek isteyen öğretmenler için belirlenen adımlarla gerçekleştirilecek.

İşte başvuru süreci madde madde:

MEBBİS: Öğretmenler, MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler.

Başvuru İşlemleri: MEBBİS üzerinden yapılan başvuru işlemleri, öğretmenlerin alan değişikliği için taleplerini iletecekleri aşama olacak.

Alan Değişikliği İşlemleri: Başvuruları alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenler, MEB tarafından belirlenen süreç dahilinde alan değişikliği işlemlerini tamamlayacaklar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.