Ali Yalçın: Filistin Özgür Olana Dek Durmayacağız

Ali Yalçın: Filistin Özgür Olana Dek Durmayacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Burdur İl Divanı toplantısına katıldı. Burada Filistin’de yaşanan katliama dikkat çeken Yalçın, “Memur-Sen’i farklı kılan temel olgu toplumsal olaylara karşı gösterdiği dik duruştur” dedi.

Teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Burdur İl Divan Toplantısı’na katıldı. Gerçekleştirilen toplantıya Ali Yalçın’ın yanı sıra Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Bulut, şube yönetimleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Yalçın, Siyonist İsrail’in Filistin’de yaşattığı insanlık dramına vurgu yaptı. Yaşanan soykırımın aslında yakın dönemin değil 1948 yılında başlayan bir projenin zirvesi olduğunu belirten Yalçın, “Biz kuruluş sürecinde Anadolu’nun kabul görüş değerlerini baş tacı yapan, erdemli sendikal hareketi merkezine koyan bir teşkilatız. Memur-Sen’i farklı kılan temel olgu toplumsal olaylara karşı gösterdiği dik duruştur. Bu doğrultuda 7 Ekim’de başlayan saldırıların ilk gününden itibaren sahada yerimizi aldık. Basın açıklamaları, eylemler, mitingler ve yürüyüşler düzenleyerek önce Türkiye’nin sonra dünyanın ilgi noktasının Filistin’de kalması için çaba gösterdik” ifadelerini kullandı.

burudrteskilat1Yalçın: Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz

“Memur-Sen yalnızca kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmayı amaçlayan değil ülkemizde ve dünyadaki mazlumlara da kucak açan bir erdemliler hareketidir” diyen Genel Başkan Yalçın, Filistin’e Destek Platformu kapsamında başlatılan Filistin’e Özgürlük yürüyüşlerini Sakarya ile başlatıp; Şanlı Urfa, Kocaeli, Kayseri ve diğer illerde sürdürdüklerini ifade ederek “Katil İsrail’in Filistin’deki katliamına dur demek için on binlerce vatandaşın katılımıyla Sakarya’da işaret fişeğini ateşledik. Filistin özgürleşene kadar asla durmayacağız. Memur-Sen olarak biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda 24 Aralık Pazar günü saat 13.30’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan yürüyüşe de tüm teşkilatımızı davet ediyorum” diye konuştu.

burudrteskilat5Programda kamu görevlileri adına elde edilen kazanımlara da değinen Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme neticesinde elde edilen toplam kazanım sayısının 1007’ye ulaştığını hatırlatarak, “Memur-Sen teşkilatı olarak sahanın taleplerinin kayıt altına alınması ve çözüme kavuşturulması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Örgütlü gücümüzle bugüne kadar sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinden tutun da 3600 ek göstergeye kadar masada ‘Çözülemez’ denilen ne varsa çözüme kavuşturduk. Bundan sonraki süreçte de mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek. Kamu sendikacılığı adına daha büyük kazanımlar elde etmek ve toplu sözleşmede elimizin güçlenmesi adına 4688 sayılı kanunda değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Masanın ve hakemin yapısı değişmediği sürece sağlıklı bir toplu sözleşme süreci geçirilmesi mümkün görülmüyor. Bu sorunun çözümü noktasında da gerekli adımları atıyoruz. İnşallah en kısa sürede 1 milyonu aşkın örgütlü gücüyle pek çok sorunu çözme kabiliyeti gösteren Memur-Sen teşkilatı, yasanın değişmesi konusunda da aynı azim ve kararlılıkla sonuca ulaşacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

burudrteskilat2“Örgütlü gücümüzü büyütmeye devam ediyoruz”

Toplantıda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Bulut ise Burdur teşkilatı olarak Filistin konusunda ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek ilerleyen süreçte de sorumluluk almaktan ve elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerinin altını çizdi. Konuşmasında il bazındaki teşkilat faaliyetlerine de değinen Bulut, “Bizler kamu sendikacılığı adına çığır açmış bir teşkilatız. Şüphesiz bu kazanımlar kendiliğinden gerçekleşmedi. Teşkilat olarak ne kadar büyük olursak kazanımlarımız da aynı doğrultuda büyüyor. Bu bilinçle örgütlü gücümüzü büyütmeye devam ediyoruz. Aramıza yeni arkadaşlar kazandırarak gücümüze güç katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.burudrteskilat4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum