Almanya'dan Adil Öksüz için arama kararı

Almanya'dan Adil Öksüz için arama kararı

Almanya firari Adil Öksüz için resmi arama kararı çıkardı. Almanya'nın bu kararını Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği belirtildi

Almanya, firari Adil Öksüz için resmi arama kararı çıkardı. Almanya'nın bu kararını Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Almanya'nın bu kararı, Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirildi. Adil Öksüz ile ilgili atılan bu adımın başlangıç olduğu, ülkeye sığınan diğer FETÖ'cüler için de harekete geçileceği belirtildi.

Almanya'da olduğu iddiaları güçlenen FETÖ'nün sivil imamı Adil Öksüz için Alman makamları "resmi arama kararı" çıkarttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Alman Şansölye Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde "Adil Öksüz" konusunu dile getirmiş, Almanya'da olup olmadığının araştırılmasını istemişti.

Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman Şansölye Merkel'le yaptığı konuşmadan sonra Almanya, darbenin iki numaralı sivil ismi Adil Öksüz için "resmi arama kararı" çıkarttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarını dile getirmiş ve bu iddiaların değerlendirilmesini istemişti. Alman makamları görüşmenin ardından harekete geçti ve Öksüz için arama kararı çıkarttı. Almanya'nın bu kararının Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği de belirtildi.

GEÇİCİ OTURMA TALEBİ İDDİASI
Adil Öksüz'ün Almanya'dan geçici oturma talebinde bulunduğu iddia edilmişti. İddialar üzerine Ankara Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi Alman makamlarına iletilmek üzere " iade talepnamesi" düzenlemişti.

ALMANYA'DA OTELDE İDDİASI
Öksüz'ün Almanya'da olduğuna ilişkin iddialar oradaki Türk vatandaşlarının ihbarlarıyla başladı. Öksüz'ün 17-18 Temmuz tarihlerinde bir Karadeniz lokantasında yemek yerken gördüğünü söyleyen Türk vatandaşları yetkililere bilgi verdi. Ardından Öksüz'ün Frankurt'ta görüldüğü iddia edildi.
Son olarak Öksüz'ün Almanya'da bilinen otelde bir süre konakladığı iddiaları basına yansıdı.

Kaynak: A Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.