Altın fiyatları düşüşe geçti! İslam Memişten son dakika açıklaması geldi

Altın fiyatları düşüşe geçti! İslam Memişten son dakika açıklaması geldi

Altın fiyatlarındaki ani düşüşler ve ons fiyatındaki rekor denemeleri, piyasalarda büyük bir merak konusu oldu. Özellikle İslam Memiş'in altın piyasası hakkında yaptığı son değerlendirmeler ve tahminler, dikkat çekti.

Altın fiyatları, son zamanlarda dalgalanma yaşamaya devam ediyor. Gram altın fiyatı, dünü 2 bin 335 lira seviyesinden kapatmasının ardından yeni güne değer kaybı ile başladı ve 2 bin 330 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda, çeyrek altın 4 bin 200 lira, Cumhuriyet altını ise 16 bin 340 liradan alıcı buluyor.

Ons Fiyatında Rekor Denemesi

Altının ons fiyatı, son günlerde dikkat çekici bir yükseliş sergiledi. Üst üste altıncı işlem gününde yükseliş eğilimini sürdüren ons fiyatı, bugün 2 bin 255 dolar seviyesinde işlem görüyor. Daha önce 2 bin 266 dolar seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Piyasalardaki Oynaklık ve Faiz İndirimleri

Dünya genelindeki merkez bankalarının faiz indirimlerine yavaş yavaş hazırlanması, piyasalardaki oynaklığı artırıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed)'nin, diğer ülkelerden daha geç faiz indirimlerine başlama ihtimali, varlık fiyatları üzerindeki belirsizliği artırıyor.

İslam Memiş'ten Altın Tahminleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son düşüşlerin kalıcı olmadığını vurgulayarak, önemli tahminlerde bulundu. Memiş, "Altının gram fiyatı 2 bin 400 lira sınırında bir bantta denge arayışını sürdürüyor. Bence gram altın ucuz durumda. Bu yıl için 3 bin ila 3 bin 500 lira arasında bir beklentimiz devam ediyor. Mayıs ayı çok önemli, bu dönemde önemli gelişmeler bekliyoruz. Ekonomik açıdan dünya farklı bir yön alıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.