Altın Vize Ödemek İçin Kredi Alabilir Misiniz?

Altın Vize Ödemek İçin Kredi Alabilir Misiniz?

Altın vize nedir? Nasıl alınır? Altın vize nasıl ödenir? Peki, altın vize ödemek için kredi alabilir misiniz? İşte, karşınızda merak edilen her şey!

Altın Vize Ödemek İçin Kredi Alabilir Misiniz?

Altın vize nedir? Nasıl alınır? Altın vize nasıl ödenir? Peki, altın vize ödemek için kredi alabilir misiniz? İşte, karşınızda merak edilen her şey!

Altın Vize Nedir?

  • İlk olarak Altın Vizenin ne olduğundan bahsetmek gerekirse; Altın vize, seyahat etmek isteyen insanlara uzun süreli ve de tekrarlanan seyahatler için verilebilen özel, farklı bir vize türü olarak karışımıza çıkmaktadır. Dahası, Altın vize veren ülkeler genelde yüksek yatırım yapabilecek olan insanları ya da özel niteliklere sahip olan bireyleri çoğunlukla tercih etmektedirler.
  • Altın vize veren ülkeler, genelde yatırım yaparak veya taşınabilir varlıkları ülkeye getirerek vatandaşlık ya da oturma izni elde etmeyi amaçlayan insanlara yönelik olan ülkelerdir.

Altın Vize Nasıl Alınır?

  • Altın vize ödemek için kredi alabilir misiniz; Altın vizeyi hangi ülke için almayı hedefliyorsanız direkt olarak o ülkenin gerekliliklerinden haberdar olmalısınız.
  • Bu gereklilikler ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmekte ve de yatırım yapılabilmesi işletme açılabilmesi, emlak satın alınabilmesi veya kamu yatırımlarına katılım sağlanabilmesi gibi şartları bünyesinde barındırmaktadır.
  • Daha sonra almayı hedeflediğiniz ülke için gerekli olan belgeleri hazırlamalısınız. Bu belgeler genellikle kişisel bilgilerinizden, finansal durumunuzdan ve de yatırım planlarınızdan oluşmaktadır

Altın Vize Ücreti Nedir?

  • Her ülkenin Altın Vize Programı farklı olduğundan ötürü ücretler ve de diğer masraflar da farklılık gösterebilmektedir.
  • Fakat, örnek vermek gerekirse; Portekiz Altın Vize Programı'nda, kalıcı oturum hakkı için en az 500.000 Euro değerin bir yatırım yapılabilmesi istenmektedir. Bunun durumun dışında; yatırımın vergi numarası, banka hesabı, sağlık sigortası, gibi ek masrafları da olabilmektedir. Yine benzer başak bir ülke; Malta'nın vatandaşlık kazandıran programı, yatırımcılardan 650.000 Euro ya da daha fazla yatırım yapmalarını ve de ekstra olarak ek ücretler ödemelerini de talep etmektedir.

Krediyle Altın Vize Alınır mı?

  • Peki, altın vize ödemek için kredi alabilir misiniz; Yapmayı planladığınız yatırım olayı ve almak istediğiniz mülk için kredi puanınız ve de durumunuz müsaitse kredi çekebilmektesinizdir.
  • Fakat, hiçbir ülke size altın vize vermek adına kredi vermemektedir. Ek olarak, bahsedildiği üzere kredi almanızın kabul edilebilirliği ve de koşulları kredi veren kuruluş tarafından belirlenmektedir. Kredi veren kurumlar; kredi başvurusunda bulunan kişinin kredi geçmişi, kredi skoru, gelir durumu ve de diğer finansal olaylara göre karar vermektedirler.
  • Bu nedenden ötürü, eğer altın vize ödemek için kredi almak isterseniz, kredi verenlerin koşullarını ve de faiz oranlarını karşılaştırarak en uygun kredi seçeneğini seçmeniz önerilmektedir. Dahası, kredi ödemelerini düzenli olarak yapabilmek adına yeterli bir gelirinizin olduğundan da emin olmanız gerekmektedir.

Altın Vize Veren Ülkeler Hangileridir?

  • Yabancı yatırımcılara ya da mülk satın almak isteyen, uygun koşulları sağlamış nitelikli bireylere altın vize veren ülkeler arasında; Kıbrıs, Yunanistan, Portekiz, İspanya, Malta, Vanuatu, Singapur, Kitss ve Nevis, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelenda, ABD, Kanada ve de Dubai gibi ülkeler örnek verilebilmektedir.

S.S.S.

Altın Vize alırken gerekli belgeler nelerdir?

Altın vize için öncelikli gerekli olan belge temiz bir sabıka kaydıdır. Daha sonra ise sağlık belgeleri, finanslar durumunuzu gösteren belgeler ve de yatırımınızın sürdürülebilir olduğuna dair kanıt belgeler gerekmektedir.

Altın Vizenin çıkmadığı durumlar olur mu?

Evet, Altın vizenin çıkmadığı durumlar olur. Örnek vermek gerekişe, Portekiz altın vize vermeyi bırakmıştır. Ülkelerin kendi politikaları ve ekonomik durumlarında bağlı olarak artık yarardan çok zarar gösterdiği gördüklerinde altın vizeyi vermeyebilmektedirler.

Kaynak; https://notteglobal.com/tr/altin-vize-odemek-icin-kredi-alabilir-misiniz/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.