Anayasa Mahkemesi'nden 'iftira' kararı

Anayasa Mahkemesi'nden 'iftira' kararı

Yüksek Mahkeme, iftirayla bir kişinin süreli hapis cezası almasına neden olanlara, bu cezanın üçte ikisi oranında hapis cezası öngören kanun hükmünü iptal etti.

nayasa Mahkemesi, iftirayla bir kişinin süreli hapis cezası almasına neden olanlara, bu cezanın üçte ikisi oranında hapis cezası öngören kanun hükmünü iptal etti.

Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesi, baktığı bir davayla ilgili, Türk Ceza Kanunu'nun Adliyeye Karşı Suçlar bölümündeki iftira suçunu düzenleyen 267. maddesinin 5 ve 6 numaralı fıkralarının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Başvuruyu esastan görüşen Yüksek Mahkeme, "Mağdurun ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkumiyeti halinde yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis cezasına; süreli hapis cezasına mahkumiyeti halinde mahkum olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur" şeklindeki 5. fıkrada yer alan "süreli hapis cezasına mahkumiyeti halinde, mahkum olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur" ibaresini Anayasa'ya aykırı buldu.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.