Artık okullarda 'rahat-hazır ol' denilmeyecek

Artık okullarda 'rahat-hazır ol' denilmeyecek

Bakanlığın hazırladığı "Beden Eğitimi ve Spor" dersi müfredatında yer alan ancak ayrıntılı olarak bilgi verilmeyen "Sıralanma ve dizilişlerle ilgili komutları uygular. Tören ve kutlamalarda verilen komutları uygular" ifadesinin altından bir "komut" değişi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni müfredatına ilişkin öğretmenlere verdiği seminerler kapsamında içerik tartışması da devam ediyor. Bakanlığın hazırladığı "Beden Eğitimi ve Spor" dersi müfredatında yer alan ancak ayrıntılı olarak bilgi verilmeyen "Sıralanma ve dizilişlerle ilgili komutları uygular. Tören ve kutlamalarda verilen komutları uygular" ifadesinin altından bir "komut" değişikliği çıktı.

Yeni müfredat çerçevesinde verilen eğitimlere katılan beden eğitimi öğretmenleri, derslerde artık "rahat- hazır ol" komutunun kullanılmayacağını, onun yerine "Lütfen dikkat" komutunun getirildiğini öğrendi.

Ayrıca derse uygun kıyafet bütünlüğünün performans notunu etkilemesi de kaldırıldı. Bu değişiklik beden eğitimi derslerinde 'uygun kıyafet' olarak kullanılan eşofman zorunluluğunun kaldırılması olarak yorumlandı. Edinilen bilgiye göre öğretmenlere "öğrencileri serbest bırakın" uyarısında bulunuldu.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.