Askeri konvoya saldırı: 7 şehit

Askeri konvoya saldırı: 7 şehit

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoy PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 7 asker şehit oldu, 63 asker yaralandı.

Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Yanmaya başlayan otobüsteki askerlerden 4'ü olay yerinde, 3'ü de kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olurken, 63 asker de yaralandı.

Yaralı askerler Solhan Devlet Hastanesi ve Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


VALİDEN AÇIKLAMA
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında 7 askerin şehit olduğunu, 63 askerin de yaralandığını belirterek, ''63 yaralımızdan 7'sinin durumu ağır. Umarım şehit sayısı artmaz'' dedi.
BEYAZ RENKLİ OTOMOBİL ALARMI
Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen 23 DD 923 plakalı beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.
OPERASYON BAŞLADI

Yetkililer, şehit sayısının artabileceğini söylerken, bölgeye karadan ve havadan destek kuvvetler gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

 

YARALI ASKERLERİN BİR KISMI MUŞ DEVLET HASTANESİ'NDE
Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerin bir kısmı, Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresinde seyir halinde olan askeri konvoyun, Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğraması sonucu yaralanan askerlere, ilk müdahale olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Daha sonra ambulanslara taşınan askerlerden bazıları, Yeşilyol Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumu iyi olduğu gözlenen yaralılar, hastanede tedavi altına alındı.

Bingöl Karlıova'da Pazar günü de çevik kuvvet aracının geçişi sırasında daha önce menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 polis şehit olmuş, 9 polis de yaralanmıştı.
KIZILAY BİNGÖL'DEKİ KAN İHTİYACINI KARŞILIYOR
Bingöl'de meydana gelen terör saldırısının ardından alarm durumuna geçti. Askeri konvoya yapılan saldırının ardından yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılacak kan Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor.

Bingöl'de bir askeri konvoya saldırı gerçekleşti. Hain saldırı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimiz olduğu bilgisi alındı. Yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sağlanan 50 ünite kanın yanı sıra 73 ünite kan daha hastaneye gönderildi. Takviye amaçlı olarak, Türk Kızılayı'nın Van, Kayseri ve İzmir'deki bölge kan merkezlerinden her kan grubundan 876 ünite kan daha Bingöl'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Türk Kızılayı'nın psikososyal destek uzmanları da terör saldırılarından olumsuz etkilenen bölge halkı ile şehit olan ve yaralanan askerlerimizin ailelerine psikososyal destek vermek üzere bölgede görevlendirildi. Türk Kızılayı bölgede ortaya çıkabilecek ek hizmet ihtiyacı için de tüm hazırlıklarını tamamladı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.