Atanmadığı görevin tazminatını alacak

Atanmadığı görevin tazminatını alacak

Termal Milli Eğitim Müdürü Ali İnan, atanmadığı görevden elde edeceği gelirin tazmini için açtığı davayı kazanıp bir ilke imza attı

Danıştay'ın, tarihinde ilk kez bir bakan hakkında Meclis'e doğrudan suç duyurusunda bulunmasına neden olan Termal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan'ın, Bursa'da açtığı tazminat davasından da "atanılmayan görevden elde edilecek kazancın tazmini" yönünde karar çıktı. Yalova'nın Termal ilçesi Milli Eğitim Müdürü Ali İnan talip olduğu Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ataması yapılmayınca dava açmış ve bu süreç sonunda Danıştay 1'inci Dairesi, İnan'ın talebini yerine getirmeyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında "yargı kararını yerine getirmediği" iddiasıyla Meclis'e suç duyurusunda bulunmuştu. İnan'ın, Danıştay'daki dava dışında Bursa İdare Mahkemesi'ne "tazminat davası" da açtığı ortaya çıktı. Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararına göre "hayali tazminat"la sonuçlanan süreç şöyle işledi: İdare Mahkemesi, Bakan Çubukçu hakkında suç duyurusunda bulunmasına neden olan "İnan'ın Şişli'ye atanması talebi değerlendirilmeliydi" dediği kararından sonra İnan Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine talebi doğrultusunda atama yapılmadığı gerekçesiyle 2 bin TL maddi, mahkemenin "talebi değerlendirilmeliydi" kararı uygulanmadığı için de 5 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Bursa İdare Mahkemesi, İnan'ın, İstanbul Şişli, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden birine atanmak üzere başvuruda bulunduğunu, başvurusunun yerine getirilmeyince açtığı önceki davanın aynı mahkemede lehine sonuçlandığını hatırlattı.

"ATANSAYDI KAZANIRDI"

Daha önce "atama için durumu değerlendirilmeliydi" diyen Bursa 2'nci İdare Mahkemesi İnan'ın açtığı tazminat davası sonunda da 2 bin TL maddi bin 500 TL manevi olmak üzere Bakanlığın tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İnan'a verilmesi gerektiğini savunduğu maddi tazminatı hesaplarken, "Eğer İnan Şişli'ye atansaydı ehliyet kurslarından gelir elde edecekti" görüşünü gerekçesine şöyle aktardı: "Davacının (Ali İnan) atanma istemiyle başvurduğu 28.2.2008 itibariyle Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmış olsaydı alacağı ek gelir, MTSK sınavı yetiştirme kurslarından alacağı miktarın ne kadar olacağının sorulması üzerine gönderilen bilgi ve belgelerden bu miktarın 30 bin 754 TL olacağı anlaşılmaktadır. Bu itibarla davacının talebiyle bağlı kalmak üzere 2 bin TL maddi tazminatın yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesi gerekmektedir." 

stargazete.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.