Avcı: Asıl kadro müdürlük değil, öğretmenliktir

Avcı: Asıl kadro müdürlük değil, öğretmenliktir

Okul müdürlüğü, yöneticiliği kadro mudur, yoksa geçici görev midir, mesele buradan başlıyor"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul müdürlerinin atamalarına ilişkin, "Okul müdürlüğü, yöneticiliği kadro mudur, yoksa geçici görev midir, mesele buradan başlıyor" dedi.

Bir gazetecinin "okul müdürlerinin durumu ne olacak" sorusu üzerine Avcı, "Okul müdürlüğü, yöneticiliği kadro mudur, yoksa geçici görev midir, mesele buradan başlıyor. Anayasa Mahkemesinin içtihadında okul müdürlüğü ve yöneticilik ek görevdir. Asıl kadro öğretmenliktir. Öğretmenler ek görevlendirmeyle zaman zaman yönetici olur" ifadesini kullandı.

Avcı, kamuoyunda okul müdürlerinin öğretmenliğe dönmeleri konusunda "tecziye, cezalandırma" gibi algı oluşturulmaya çalışıldığına işaret ederek, "Bir defa öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı. Öğretmenlik asıl mesleğimizdir, idarecilik ek görevdir. İl müdürlerinin değerlendirmelerine ilişkin sendikal kayırma gibi şikayetler var. Bunları araştırıyoruz. Belli sendikaların 75 ve üzerinde puan aldığı gibi kamuoyunda tartışmalar var. O sendika, öğretmen camiasındaki en büyük sendika. Zaten genel küme içinde çoğunlukta olan sendika. Dolayısıyla onun üyeleri öne çıkmış olabilir. Buna rağmen herhangi şekilde sendikal rekabet, kişisel husumet nedeniyle veya başka gerekçeyle haksızlığa uğradığını düşünenler varsa onların müracaatlarını alıyoruz. Farklı sendikalardan bize başvurular da var. Onları da inceliyoruz" bilgisini paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum