Avrupa’nın en genç ülkesi Türkiye

Avrupa’nın en genç ülkesi Türkiye

Türkiye 29.7 yaş ortalaması ile Avrupa’nın en genç ülkesi oldu. İtalya ise 43.8 yaş ortalaması ile en yaşlı ülke. İtalya’yı yaşlılıkta Fransa izliyor

Avrupa’da yaşlı nüfus oranı en fazla olan ülke İtalya, en az olan ise Türkiye çıktı. Avrupa İstatistik OfisiEurostat verilerinden elde edilen bilgiye göre, Avrupa’da 80 yaş ve üzeri nüfus oranı en yüksek olan ülke İtalya. Yaş ortalamasının 43,8 olduğu ülkede yaşlınüfusun oranı yüzde 6,1 oldu.

Fransa ikinci sırada

Verilere göre İtalya’yı yaşlı nüfus fazlalığında Fransa takip ediyor. Yaş ortalamasının 40.2 olduğu ülkenin yaşlı nüfus oranı yüzde 5.5 olarak hesaplandı. Fransa’nın ardından sırasıyla Almanya, Portekiz, İsveç ve Yunanistan geliyor.

Ortalama yaşın 45 olduğu Almanya’nın yaşlı nüfus oranı yüzde 5.4.Bu rakam yaş ortalaması 42.3 olan Portekiz’de yüzde 5.3; yaş ortalamasının 40.8 olduğu İsveç’te yüzde 5.3; yaş ortalamasının 42.6 olduğu Yunanistan’da ise yüzde 5.2 olarak hesaplandı.

Avrupa’da yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu ülke ise Türkiye. Ortalama yaşın29.7 olduğu Türkiye’de, 80 ve üzeri yaşa sahip nüfusun oranı yüzde 1.4 çıktı.

En yakın ülke 5.3 yaş büyük

Türkiye’yi yaşlı nüfus oranı düşüklüğünde yüzde 1.9 ile Makedonya, yüzde 2.5 ile Karadağ, yüzde 2.9 ile de İrlanda takip ediyor. Bu ülkelerdeki ortalama yaş ise sırasıyla 36.4, 36.8 ve 35 olarak gerçekleşti.

Nüfusun %4.9’u 80 yaşın üstünde

Yapılan hesaplamada 27 Avrupa ülkesinin yaş ortalaması 41.5 oldu. Bu ülkelerin tamamındaki 80 ve üzeri yaşa sahip nüfusun oranı ise yüzde 4.9 olarak hesaplandı.
 
BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.