Bakan Müezzinoğlu: 32 Bin Kişi Görevine İade Edildi

Bakan Müezzinoğlu: 32 Bin Kişi Görevine İade Edildi

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kamuda Fetö Soruşturmalarıyla ilgili açığa alınan ihraç edilen ve iade edilenlerle ilgili son rakamı verdi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kanal 7 de Başkent Kulisi programında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Müezzinoğlu Kamuda Fetö Soruşturmalarıyla ilgili açığa alınan ihraç edilen ve iade edilenlerle ilgili son rakamı verdi.

Bakan Müezzinoğlu FETÖ soruşturmaları kapsamında kamuda çalışan 140 bin 901 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunların 102 bini ihraç edildi. 38 bin 772 kişi açığa alındı. 32 bini ise görevine iade edildi. dedi. 

KAMU PERSONELİ REFORMU

657 sayılı kamu personeli kanunu sadece çalışana güvence sağlıyor. Bütün sistemi sadece bu güvenceye dayandırırsak büyük bir yanlışlık yaparız. 30 yıl önce avukat olarak başladıktan sonra hukuk nereye gidiyor diye takip yapılmazsa sıkıntı olur. Aslında bu reform önerisinin çalışandan gelmeli. Güvence tabi ki olmalı ama yeterli değil. Liyakat, kendini geliştirme vs...Kamu sendikalarının güvencenin yanı sıra yeni önerileri olması gerekiyor. Devlete kapağı atayım gerisi önemli değil mantığından kurtulmamız gerekiyor. 80 milyonu bu mantığa mahkum etmemiz doğru değil. Bu konuyu henüz Meclis gündemimize almadık ama çalıştaylarımızda bunu konuşuyor, tartışıyoruz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum