Başbakan: Bürokrat milletvekilinin telefonuna çıkacak

Başbakan: Bürokrat milletvekilinin telefonuna çıkacak

AK Parti'nin hafta sonu Afyonkarahisar'da düzenlediği 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısında, bazı milletvekilleri bürokratlara ulaşamadıklarını belirtti. Başbakan Yıldırım, bürokrat milletvekillinin telefonuna çıkacak dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Afyonkarahisar'da 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti milletvekilleri katıldı.

Başbakan Yıldırım, söz konusu toplantıda bürokratların milletvekillerinin telefonuna çıkması gerektiğini belirtti.

BÜROKRAT MİLLETVEKİLİNİN TELEFONUNA ÇIKACAK

Başbakan Yıldırım toplantının en sonunda kısa bir değerlendirme yaptı. Bu bölümde de özellikle milletvekillerinden gelen genel bir şikayete dikkat çekti. Milletvekillerinin özellikle bürokratlarla görüşemedikleri şeklinde şikayetlerde bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bürokrat, milletvekilinin telefonuna çıkmamak gibi bir aymazlık yapamaz. Eğer böyle bir şey oluyorsa bunun sorumlusu benim bakan arkadaşlarımdır" dedi.

Başbakan'ın şöyle konuştuğu öğrenildi:

"Milletvekilinin de seçmenin de telefonuna çıkılacak. Sorunlar dinlenilecek, çözüm üretilecek. Bürokrasi, siyasetin sahadan geri bildirimini almak ve bunun gereğini yapmak durumundadır. Milletvekili arkadaşlarımıza da şunu söyleyeceğim; tercihen bürokratlarla da çok fazla muhatap olmanın gereği yok. Bizim bakanlarımız, bakan yardımcısı arkadaşlarımız var. Bakan yardımcıları bizim içimizden gelen, sahayı bilen insanlar. Onlarla görüşün. Eğer iletişim kopukluğu oluyorsa da bu durumdan beni haberdar edin."


Kaynak: Didem Özel Tümer/ Al Jazeera

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.