Başbakan Yıldırım’dan TEOG açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan TEOG açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "K Parti iktidarı olarak vatandaşımızın, gençlerimizin aleyhine olacak hiçbir işin içinde olmadık. Velilerimizin bütçelerini zorlayan, öğrencilerimizi yarış atına çeviren anlamsız sınav sisteminin yürütülmesini uygun görmüyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, "K Parti iktidarı olarak vatandaşımızın, gençlerimizin aleyhine olacak hiçbir işin içinde olmadık. Velilerimizin bütçelerini zorlayan, öğrencilerimizi yarış atına çeviren anlamsız sınav sisteminin yürütülmesini uygun görmüyoruz" dedi.

AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı 6. Kongresine katılan Başbakan Binali Yıldırım, TEOG üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldığının altını çizerek, öğrencileri yarış atına çeviren sınav sisteminin yürütülmesini uygun görmediklerini belirtti.

"ŞİMDİ TEOG ÜZERİNDEN SİYASET YAPACAKLAR, İSTİSMAR YAPACAKLAR"

TEOG üzerinden istismar yapılmaya çalışıldığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülkede tek bir dikili ağacı olmayanların, 15 yıldır bunca eserlere ve hizmetlere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. Ana muhalefet partisi sözde adalet yürüyüşü yaptı, bundan bir şey çıkmadı. Ama haklarını yemeyelim, bir şey çıktı, bu yürüyüşte sağ kolunda FETÖ, sol kolunda PKK, işte çıkan bu. Adalet yürüyüşünden çıkan, bölücülerle, darbecilerle kol kola girmek. Şimdi TEOG üzerinden siyaset yapacaklar, istismar yapacaklar. AK Parti iktidarı olarak vatandaşımızın, gençlerimizin aleyhine olacak hiçbir işin içinde olmadık. Velilerimizin bütçelerini zorlayan, öğrencilerimizi yarış atına çeviren anlamsız sınav sisteminin yürütülmesini uygun görmüyoruz. Ailelerimiz ve çocuklarımız rahat olsun. Sadece laf üretenler, bu ülkede biz iktidara geldiğimizde eğitime ayrılan bütçenin 11 milyardan 122 milyara çıktığını görebiliyor mu? Bütçemizin 5'te 1'ini eğitime ayırdık. 300 bine yakın sınıf yaptık. Öğretmen sayısını 1 milyonun üzerine çıkarttık. 585 bin öğretmen atadık. Biz hep icraat yaptık, onlar da hep konuştu" diye konuştu.

"MERAK ETMEYİN, YOLLARI DA YAPARIZ, GÖNÜLLERE DE YOL YAPARIZ"

Ankara'ya son 15 yılda sadece hükümetin yaptığı hizmetlerin tutarının 60 milyar olduğunu söyleyen Yıldırım, "Melih Beyin dediği gibi eski para ile 60 katrilyon. Helal osun, Ankara daha fazlasına layık. Ankara'yı hızlı tirenin başkenti yaptık. Ankara'yı Sivas'a bağlıyoruz, 2019'da Ankara-Sivas 2 saat. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul ve Ankara-Afyon-Uşak'ı 2019'da açmış olacağız. Şu anda Ankara'da devam eden projelerimizin tutarı 25 milyar. Ankara-Kırıkkale çevre yolu istiyorlar, Mamaklılar, biz daha güzelini yapıyoruz, Ankara'dan Kırıkkale'ye, oradan Delice'ye kadar yeni otoyol yapıyoruz. Hayırlı olsun. Merak etmeyin, yolları da yaparız, gönüllere de yol yaparız" şeklinde konuştu.

"EN KISA ZAMANDA KUTLUDÜĞÜN MAHALLESİNE DOĞALGAZ GELECEK"

Kentsel dönüşüm çalışmalarından bahseden Yıldırım, "Kentsel dönüşümde istemeden, arzu etmeden bazı hoşnutsuzluklar da olabilir. Ama bunlar geçici rahatsızlıklar. Kalıcı rahatlık için geçici rahatsızlığa da elbette katlanacağız. Aşağıda otururken bir arkadaşımız bana pusula verdi. Kutludüğün Mahallesi'nde doğalgaz yokmuş. En kısa zamanda Kutludüğün Mahallesine doğalgaz gelecek" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum