Batman MEM'den, Başörtülü öğretmen açıklaması

Batman MEM'den, Başörtülü öğretmen açıklaması

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, başörtülü öğretmenin sınava alınmadığına yönelik haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

 

BİLGİ NOTU

Batman İli’nde 13/04/2013 tarihinde yapılan MotorluTaşıt Sürücü Adayları Sınavı’nda BaşörtülüÖğretmenlerin Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uymadıkları gerekçesiyle sınava alınmadıklarıdeğişik internet haber sitelerinde yer almıştır.

Haber sitelerinde yer alan Merkez Zübeyde Hanım İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapılan MTSK sınavındagörevli öğretmenlerin başörtülü olmasından dolayısınava alınmadıkları haberlerinin gerçekle bir ilgisiolmayıp haber tamamen asılsızdır.

Şöyle ki, yapılan sınav öncesi öğretmenler toplantısına on-onbeş günlük sakalı olan keten pantolonlu, kravatsız ve gömleğini pantolonunun üzerine salmış olan bir şahıs kendisini sınavda görevliöğretmen olarak tanıtmıştır. Bina sınav sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kendisine şifahi olarak bu şekilde sınavda görev alamayacağını belirtmiştir. İlgili öğretmen bir süre öğretmenler odasındaoturduktan sonra aynı sendikaya üye bir grup öğretmenle beraber sınavda görev alamayacaklarını belirterek okul girişine yönelmişlerdir. Okul girişinde basın açıklaması yaparak olayı protesto etmeyeçalışmışlardır.

Polisler tarafından kendilerine okul bina girişinde basın açıklaması yapamayacakları bildirilince alkışlarlaokulu terk etmiş ve bahçe dışında basın açıklaması yapmışlardır. Bu durum okula gelen polisler tarafından da görüntülenmiştir. Sınav sorumlusu tarafından çağrılan yedek öğretmenler ile sınava devam edilmiş, sınav esnasında hiçbir olumsuzluk yaşanmamış olup, sınav normal süresinde sona ermiştir. Konu görevli polisler tarafından da tutanak altına alınmıştır.

Yukarıda izah edildiği üzere başörtülü öğretmenlerin sınava alınmaması haberi tamamen asılsız olup, haberi ilk olarak hazırlayan İlke Haber Ajansının internet sayfasındaki haber ve resimler incelendiğinde olayın bu şekilde gerçekleştiği görüntülerde başörtülü öğretmenin olmadığı da görülecektir.

Kurumumuza yöneltilen iddialara ilişkin olarak yaptığımız bu açıklamaların haber sitenizde yer verilmesini rica eder, Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Şerif AKBOĞA Batman Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.