Bayram tatili kaç gün? 2022 Bayram tatili 9 gün mü?

Bayram tatili kaç gün? 2022 Bayram tatili 9 gün mü?

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor ve 4 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. Hafta içi günlerine denk gelmesiyle birlikte vatandaşlarda bayram tatili merakı başladı. Peki bayram tatili kaç gün? 2022 Bayram tatili 9 gün mü?

2022 Yılının Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı, 4 Mayıs Çarşamba günleri yaşanacak, toplam üç gün sürecek. Geçtiğimiz bazı yıllarda Ramazan Bayramı hafta içi günlerine denk geldiğinde bayram tatili uzatılmıştı. Bu bayram için de aynı sorular peş peşe gelmeye başladı. Ramazan Bayramı tatiline 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri de eklenir mi? Bayram tatili kaç gün olur, 9 gün olur mu?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, 9 GÜN MÜ? (2022)

Ramazan Bayramı tatilinin uzatıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ramazan Bayramı tatili şu an için 2-3-4 Mayıs tarihlerinde yaşanacak. 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri de bayram tatiline eklendiğine dair resmi açıklama duyurulduğunda haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

2022 Yılı ramazan bayramı tatilinin hafta içi "Pazartesi, Salı, Çarşamba" günlerine denk gelmesi nedeniyle geriye kalan "Perşembe ve Cuma" günlerinin de hükümet tarafından tatil edilmesi bekleniyor. Bu gibi durumlara geçtiğimiz senelerde göz gezdirdiğimizde istisnasıf olarak bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını net bir şekilde söylemek mümkün.

Bu nedenle 2022 Yılı ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı ancak hükümete yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre konuyla alakalı, ilgili bakanlık çalışma başlatmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.