Bilim Sanat Merkezinde Görkemli Açılış

Bilim Sanat Merkezinde Görkemli Açılış

Merkezimiz Ankara ilinde üstün yeteneği tanılanmış öğrencilere destek eğitim veren bir kurumdur.

Savunma Sanayii üst düzey yetkilileri, Ankara Yasemin Karakaya Bilim Sanat Merkezi'nde açılışta buluştu. 

Yoğun bir katılımla yapılan açılışta, kurum müdürü Hüseyin Özkan'ın konuşması; 

Değerli Müsteşarım,

Değerli SASAD Yönetim Kurulu Başkanım,

Değerli ROKET SAN Genel Müdürüm,

Değerli TUSAŞ Genel Müdürüm,

Değerli Sivil Toplum Kuruluşları Yetkilileri

Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler,

Merkezimiz Ankara ilinde üstün yeteneği tanılanmış öğrencilere destek eğitim veren bir kurumdur. Örgün eğitim kurumlarında uygulanan müfredatın yeterli gelmeyen bu öğrencilerimize, meraklarını yaşama ve hayallerini, yaşam projelerini gerçekleştirme imkânı veriyoruz. Öğrencilerimizin hayal güçleri ve merakları ile öğrenme arzuları ve üretme yetenekleriyle gelecekte ülkemizin bilim insanları, sanatçıları, yönetici ve liderleri olacağına inanıyoruz. Tüm çabalarımız ülkemizin geleceği olan bu çocuklarımızın daha iyi yetişmesine yardımcı olmak içindir.

Bunun için tüm idareci ve öğretmenlerimizle el ele vererek Önce fiziki donanımın tamamlanması çalışmasına girdik. Bu çalışmalar sonucunda merkezimize Arkeoloji Atölyesi, Müzik Atölyesi, Kimya Laboratuarı, Biyoloji Laboratuarı, Toprak Bilim Atölyesi, Sanat Atölyeleri, Dil Sanatları Atölyesi ve Kütüphane kazandırılmış bulunmaktadır. 

Eğitim öğretimin geliştirilmesi için bilim çevreleriyle işbirliği yapmamız gerekiyordu bunun için Ankara Üniversitesi, THK üniversitesi, Başkent Üniversitesi, İpek Üniversitesi, Turgut Özal üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversiteleriyle gerek protokol kapsamında gerekse birebir iletişimlerimizle eğitimci, mekân kullanımı ve montörlük desteği aldık. Yenimahalle Belediyesi ve Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü Yasemin Kararkaya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı gibi Kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları bize duyarlı oldu ve desteklediler. Emeği geçenlere duyarlılıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bunların içinde bizi ziyadesiyle sevindiren husus proje ve protokol kapsamında Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın yapmış oldukları eğitim araç gereci ve donanım desteği ile gerek öğretmen, gerekse öğrencilerimizin eğitimlerine katkılarıdır. Bu çalışmalara izin vermek suretiyle destekleyen çok değerli Müsteşarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

Bu işbirliği sayesinde öğretmenlerimiz, THK Eskişehir Havacılık Eğitim Merkezinde, roket yapımı ve model uçak eğitimi almışlardır. ROKET SAN’IN çok değerli uzmanlarınca merkezimizin öğrencilerine ve öğretmenlerine mentörlük yapılmış, eğitimler verilmiştir. SASAD’A üye ROKET SAN, TUSAŞ, ASELSAN gibi güzide sanayi kuruluşlarına, gezi düzenlemek suretiyle üretimler izlenmiş ve öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir. Bu sayede öğrencilerimizin ülkemizin gücüne ve Türk Milletinin kudretine olan güveni perçinlenmiştir. Ayrıca merkezimizin Fizik laboratuvarı Savunma sanayi Müsteşarlığı ve SASAD’ın üyelerinin katkıları ile yapılmış ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Bu vesile ile ben Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın ve SASAD’IN merkezimize ve üstün yetenekli öğrencilerimizin eğitimlerine katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi arz ederim.

                                                                                      Hüseyin ÖZKAN

                                           Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü

 

image001-013.jpg

image002-013.jpg

image003-011.jpg

image004-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum