Boşanma Avukatı Nasıl Seçilmeli?

Boşanma Avukatı Nasıl Seçilmeli?

Boşanma ahali, iki yetişkin bireyin evlilik birliğini sonlandırması olarak biliniyor. Boşanma işlemleri de anlaşmalı ve çekişmeli davalar olarak görülebiliyorlar.

Boşanma ahali, iki yetişkin bireyin evlilik birliğini sonlandırması olarak biliniyor. Boşanma işlemleri de anlaşmalı ve çekişmeli davalar olarak görülebiliyorlar. Bu iki durum, kişilerin kendi aralarındaki görüş birliğine göre değişiyor. Yine de her iki durumda da boşanma avukatı desteği alınıyor. Çünkü boşanma avukatları müvekkillerinin menfaatlerini gözeterek hareket ediyorlar.

Boşanma davaları içerisinde herhangi bir hak kaybının olmaması için doğru adımlar atıyorlar. Bu yüzden avukatınızın sizin için yeterli olması gerekiyor. Aile hukuku alanında gerekli olan tecrübeye de sahip olmaları oldukça önemli. Bu sayede boşanma davaları içerisinde daha olumlu sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Süreç istediğiniz gibi ilerlediğinizde de verilen kararlar lehinize alınmış oluyor. Bu nedenlerden ötürü de boşanma avukatı seçerken çok daha dikkatli olmak gerekir.

Bir boşanma avukatının hukuk kurallarına bağlılığı şarttır. Hizmetlerini kurallara bağlı olarak yürütmelidir. Aynı zamanda meslek etiğine de dikkat etmesiyle ön planda tutulur. Diğer yandan avukatınızın sürekli olarak ulaşılabilir olması gerekir. Sizlerle olan ilişkilerinde, öncelikleri arasında yer almanız önemlidir. Sizlere karşı saygılı ve güvenilir bir izlenim var etmelidir. Gizliliğe öne vermeli, sır saklayabilmelidir. Böylece davalar içerisinde bilgi paylaşımında bulunurken çekinmek zorunda kalmazsınız. Tüm bu detayların yanında hızlı ve etkin çözümler sunulması da gerekir. Böylece boşanma avukatınızı en iyi şekilde seçmiş olursunuz. İstediğiniz tüm özelliklere sahip olmasıyla da başarı kaçınılmaz olur.

Boşanma Davaları Nasıl İlerler?

Anlaşmalı boşanma davalarında kişiler kendi aralarında bir karar birliği sağlarlar. Yani boşanma aşamasında mal paylaşımı adil bir şekilde yapılır. Çocuk varsa velayet bir kişide olacak şekilde kararlaştırılır. Bu boşanma davalarının sorunsuz ilerlediği dava çeşidi olarak bilinir. Boşanma içerisinde önemli olan sonuçlarında bu kararlara uyumlu olmasıdır. Anlaşmalı ceza avukatları da bunu hedeflerler. Ayrıca diğer bir dava tipi de çekişmeli boşanma davasıdır.

Çekişmeli boşanma davasında kişilerin ortak bir noktada buluşamadığı görülür. Hem maddi hem de manevi paylaşımlarda etkili bir ilerleme söz konusu olmaz. Bu yüzden hak kaybı yaşamamak için bir destekçi şarttır. Diğer türlü dava sonucunda istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dava boyunca çocuğunuzun velayetini almak, maddi paylaşımı en adaletli şekilde yapmak için avukatınızdan destek almanız önerilir. Beylikdüzü boşanma avukatı size bu konuda gerekli yönlendirmeleri yapabilmektedir. Davanın ilerlemelerinde etkili olmanın yanında, süreci doğru şekilde sonuçlandırmaya odaklıdır.

Boşanma Davalarında Avukata Ne Gibi Görevler Düşer?

Boşanma işlemleri içerisinde, boşanma avukatlarına düşen görev sürecin takipçisi olmaktır. Yani boşanma davasının sonucuna kadar olan dönemde, davanın müvekkilin lehine ilerlemesi sağlanır. Bu yüzden boşanma avukatlarına düşen görev çok daha disiplinli bir şekilde ilerlemek olarak bilinir. Gerekli uzmanlığa sahip Bayar Hukuk Bürosu da buna bağlı hareket eder. Davalarda avukat şartı olmasa da avukatlar hakkınızın korunması açısından sizi temsil ederler. Sürecin sizin adınıza yönlendirilmesi kısmında da oldukça etkili oldukları söylenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.