Branş değişikliğinde, ilginç yöntem !

Branş değişikliğinde, ilginç yöntem !

Branş değişikliğinde, İl MEM'in görmediği ilginç yöntem

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2012 Yılı İl İçi Alan Değişikli İçin Kılavuzunun “Genel Açıklamalar” başlıklı bölümünü 1.7 maddesinde yöneticilerin geçebilecekleri alanda ders yükü bulunması halinde kadroların bulunduğu okulu seçtikleri takdirde alan değiştirebileceği ve yöneticilik görevinin üzerlerinde kalacağı açıklanmıştır.
 
Madde metni aşağıdaki gibidir;
 
“1.7 Eğitim Kurumu yöneticileri, öğrenimleri itibarıyla geçebilecekleri alanda ders yükü bulunması halinde kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. Bu yöneticilerin görevli oldukları eğitim kurumunda alan değişikliklerinin yapılması halinde yöneticilik görevleri üzerlerinde kalacaktır.”
 
Birçok okulda yöneticilerin özellikle sınıf öğretmeni olup ortaokula dönüşen okullarda yöneticilerin alanlarında ders yükü bulunmamaktadır.
 
Bu nedenle alan değiştirme ihtiyacı hissedenler farklı yollar izlemişlerdir.
 
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesinin açıklaması şu şekildedir:
 
Bir Müdür Başyardımcısı eğitimci arkadaşımız öncelikle yan alanına geçiş için başvuruyor. Başvurusu belge eksikliği nedeniyle reddediliyor. Bu reddin ardından okuluna ait e okul şifresi ile giriş yaparak, okulunda zihinsel engelliler branşına geçebilmek için özel alt sınıf oluşturuyor. Ve ardından okulunda oluşan bu özel alt sınıfla birlikte ortaya çıkan ders yükü ile birlikte zihinsel engelliler branşına geçişini istiyor. O güne kadar o okulumuzda özel alt sınıf olmamasına rağmen nedense branş değişikliği konusu ortaya çıkınca birden okulda özel alt sınıf ihtiyacı doğuyor. Özel alt sınıf ile birlikte oluşan ders yükü ile birlikte branş değişikliği istendikten sonra nedense bu özel alt sınıf bir anda ortadan kayboluyor. Ama branş değişikliği için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sürede bu arada bitmiş ve başvuru onaylanmıştır. ve Sayın Müdür Baş Yardımcımız çok geçmek istediği zihinsel engelliler öğretmenliğine branş olarak geçişini gerçekleştirmiştir. Zihinsel engelliler branşına geçen bu eğitimci arkadaşın ilimize ait yeni açılacak bir zihinsel engelliler okulunda kurucu müdür olarak görevlendirilmesi de apayrı bir trajedidir.”
 
www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum