Bu öğretmen gruplarına müjde!

Bu öğretmen gruplarına müjde!

Okullara çocuk kulüpleri kuruluyor. Okullar, bilim, sanat, spor alanında dışarıdan usta öğretici ve danışmanlar alıp kurs ile ücretli çalıştırabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul öncesi ve ilköğretim okullarında geçerli olmak üzere bu yıl uygulamaya geçirdiği sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel alanlarda okul bünyelerinde çocuk kulüpleri kurulmasını ve bu kulüplerde öğretmenlerin yanısıra dışardan alan mezunu ve sertifikalı uzmanların da çalıştırılabileceği konusunda yeni bir yönerge yayınladı.

Yönergede çocuklar, ilgi alanlarına ve veli isteğine göre kulüplerde yer alabilecek, eğitim öğretim saatleri dışında en az on kişilik gruplarla 40 dk'lık etkinliklere katılacak. Bu etkinlikleri okuldaki rehber öğretmen, sınıf öğretmeni veya resmi/özel eğitim kurumlarında çalışan veya bu kurumlara atanma şansı olan alan öğretmenleri yürütebilecek. Usta öğretici statüsünde de en az lise mezunu ama ilgili sertifşkalara sahip öğreticiler de eğitim yapabilecek.

Günlük 2 çalışma saatinden az olmamak ve en geç 18.30'da bitirmek şartı aranacak.

Bilim olimpiyatları, geleneksel çocuk oyunları, yabancı dil, tiyatro, satranç gibi alanlar çocuklara tanıtılarak öğretim yılı başında planlanmaya çalışılacak.

Öğreticiler için kulüp bütçesi, okuldaki kulübün yöneticileri tarafından yaratılacak.

Devlet okullarındaki kulüp ücretinin tespiti velilerin ekonomik durumlarına göre belirlenecek. Etkinlik saati ücreti, ders ssati ücretinin 1/10 undan az, 1/5 inden fazla olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.