Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak

Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak

Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen, Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Dolayısıyla öğretmenin niteliğini arttırmalıyız. Daha önce KPSS'den en yüksek puanı alan atanıyordu. Peki bu doğru bir atama usulü müdür?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal 7'de soruları yanıtladı

İsmet Yılmaz'ın konuşmasının satırbaşları:

Neden Mülakatla öğretmen aldınız?

Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen, Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Dolayısıyla öğretmenin niteliğini arttırmalıyız. Daha önce KPSS'den en yüksek puanı alan atanıyordu. Peki bu doğru bir atama usulümüdür? Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenler için doğru bir yöntem değildir.Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak. 90 puan alanı alırken hakkaniyete uygun da 91'i alırken neden hakkaniyete uygun olmasın.

Size oy vermemiş olan öğretmen adaylarını bu mülakatta eleyebilirsiniz?

Kardeşimiz dahi olsa bu işi başaramıyorsa işi teslim edemeyiz. En nitelikli insanları almak ve başarılı olmak en önemli unsurumuzdur. Siyasi görüşü dikkate alınarak puan verilmiyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor; Son yüzyıla yön veren lider kimdir? Başkomutan kimdir? Gezi olaylarına katıldınız mı? Reis denince aklınıza ne geliyor? Tarık akan hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunların sorulduğu iddia ediliyor ama bunlar soru havuzumuzda kesinlikle yok. 18 ilde 300 komisyon ve bine yakın görevli ile mülakatlar yapıldı. Öğretmenlere her yıl sözleşme yapılacak. 4 yılın sonunda performansı yeterliyse kadroya alacağız.

Devam edecek...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum