Canikli: Cadı avı yapmıyoruz iki kez tarama yapılıyor

Canikli: Cadı avı yapmıyoruz iki kez tarama yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Canikli, muhalefetin FETÖ temizliğini sulandırmak için başlattığı 'cadı avı' nitelemesine tepki gösterdi. Canikli, "Hukuk çerçevesinde işler yürüyor" dedi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, muhalefetin FETÖ temizliğinde 'cadı avı' yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. Meclis'e verilen bir soru önergesini yanıtlayan ve yapılan işlemlerin hukuk çerçevesinde, hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Canikli, "Başlatılan soruşturmalar titiz bir şekilde yürütülüyor" değerlendirmesine bulundu.

HUKUK ÇERÇEVESİNDE YÜRÜYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki temizlik çalışmalarının hukuka uygun bir şekilde yürüdüğünü bildiren Canikli, darbe teşebbüsünün hemen ardından 21 Temmuz 2016'da ülke genelinde 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini anımsatarak, işlemlerin Kanun Hükmünde Kararname'ye dayalı olarak yapıldığını bildirdi. Canikli, "Bahse konu süreçte öncelikle terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, irtibatı olduğu değerlendirilen kamu görevlileri ile ilgili tedbirler alınmıştır" dedi.

HATALI İŞLEM BİNİ GEÇMEZ

Canikli, alınan tedbirlerin darbe teşebbüsüne karıştığı ve milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğu değerlendirilen kişi ve kurumlarla sınırlı kalması hususunda gerekli önlemlerin alındığına dikkat çekti. FETÖ operasyonu kapsamında mağdur oldukları gerekçesiyle dilekçe verenlerin sayısı 71 bini buldu. Şikayetler ağırlıklı olarak BİMER, Cumhurbaşkanlığı ve valiliklere yapılıyor. Başvurular bakanlıklara göre ayrılıyor. Daha sonra her bakanlık bünyesinde kurulan komisyonlarda gözden geçiriliyor. Yapılan çalışmalarda bunlardan bin-2 bini konusunda hatalı işlem olabileceği dikkate alınarak ikinci bir tarama yapılıyor.

DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARIŞANLARA İZİN YOK

Başbakan Yardımcısı Canikli, kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ üyelerinin hiçbirinin görev alamayacağını belirtti. Buna göre, milli güvenliğe karşı faaliyette bulunan, darbe teşebbüsüne karışanlar devlette çalışamayacak. FETÖ'ye üyeliği, mensubiyeti, iltisakı, irtibatı olanlara karşı titiz bir çalışma yürütülecek. Açığa alma, ihraçlarda hukuk çerçevesinde çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Tedbirlerin KHK kapsamındaki kişi ve kurumlarla sınırlı kalmasına dönük önlemler alınıyor. Soruşturmalar mevzuat kapsamında yetkili makamlarca titiz bir şekilde yürütülüyor. Haksızlığa kesinlikle meydan verilmeyecek.

HAZAL ATEŞ

sabah

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum