Cengiz Hasmer: Kentsel atıklar nasıl temizlenmelidir

Cengiz Hasmer: Kentsel atıklar nasıl temizlenmelidir

Cengiz Hasmer ile kentsel çevre düzenleme ve peyzaj konusunda konuşmaya devam ediyoruz. Cengiz Hasmer, bugün yaptığı açıklamalarda “kentsel atıklar” konusuna değindi.

 

Cengiz Hasmer ile kentsel çevre düzenleme ve peyzaj konusunda konuşmaya devam ediyoruz. Cengiz Hasmer, bugün yaptığı açıklamalarda “kentsel atıklar” konusuna değindi.

İnsan sağlığını tehdit eden ve yaşadığımız çevreyi kirleten öğelerden biri de kentsel atıklardır. Bu atıklar, üretici tarafından istenmediği için doğaya ve çevre atılmakta, ve yaşadığımız doğal çevre kirlenmektedir. Bu sebeple bütün kentlerimizde atık yönetimi ve temizliği hayati bir öneme sahiptir.

Cengiz Hasmer; “Bugün Avrupa'nın birçok kenti kentsel atıkların nasıl temizleneceğini düşünmekte, buna yönelik komisyonlar kurmakta ve somut adımlar atmaktadır. Biz de Türkiye olarak gerekli adımları gecikmeden atmalıyız” dedi.

Şehirde yaşayan insan sayısı gittikçe artmaktadır. Bu insanların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için temiz alanlar yaratmak zorunludur. Bu sebeple çeşitli özel şirketler ve belediyeler titizlikle çalışmaktadır.

Cengiz Hasmer, Kentsel atıkların temizlenmesi konusunda şu yöntemlere değindi:

  • Atıkların toplanması ve taşınması: Kentsel atıklar, atıldıkları yerlerden ve konteynerlardan toplanmalıdır ve şehir dışına taşınmalıdır. Bu işlemler düzenli bir şekilde yapılırsa şehirdeki yaşam alanları temiz kalacaktır.
  • Konteynerların dezenfekte edilmesi: Atıkların toplandığı konteyner benzeri yapılar mutlaka temizlenmelidir. Düzenli aralıklarla boşaltılması yeterli olmayaktır, kimyasal ilaçlarla temizliği yapılmalıdır.
  • Depolama sahalarının oluşturulması: Atıkların taşındıkları ve depolandıkları yerler de çok önemlidir. Belli bir düzene sahip depolama sahaları oluşturulmalı, bu alanlar sık sık düzenlenmeli ve kontrol edilmelidir.
  • Geri dönüşüm projeleri: Atıkların geri kazanımı, mümkünse yapılmalıdır. Belediyeler buna yönelik projeler geliştirmelidir. Eğer bir kentsel atık geri dönüştürülebiliyorsa, tekrar kullanım için bu sisteme sokulmalıdır.
  • Caddelerin temizlenmesi: Yaşadığımız cadde ve sokaklar düzenli aralıklar temizlenmeli ve süpürülmelidir.

Kentsel çevre düzenleme ve peyzaj konularında daha fazla bilgi almak için www.cengizhasmer.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.