Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar’daki katliamı şiddetle kınadı #Arakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar’daki katliamı şiddetle kınadı #Arakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef dünya Myanmar'a kör ve sağır. Bangladeş'teki son olay ise çok daha acımasız. Bize gelen rakamlar, 3 bin civarında insanın mağdur edildiği, hatta ölmesine neden olan bazı adımların atıldığı istikametinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef dünya Myanmar'a kör ve sağır. Bangladeş'teki son olay ise çok daha acımasız. Bize gelen rakamlar, 3 bin civarında insanın mağdur edildiği, hatta ölmesine neden olan bazı adımların atıldığı istikametinde. Biz bunu ağır, şiddetli şekilde kınıyoruz. Takibini ilgili uluslararası kurumlar vasıtasıyla dile getireceğiz. Eylül ayının 18'inden itibaren BM Genel Kurulu var, orada da bunu gündeme getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığının üçüncü yılı için düzenlenen televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan Kralı Selman'dan ki bizden yaşça çok büyük, isteğimiz şu, o Körfez'in ağabeyi durumundadır, büyüğü durumundadır. Önümüzde Kurban Bayramı var, artık Körfez'de bu sıkıntı bitsin derim" dedi.

"BM'DE BUNU GÜNDEME GETİRECEĞİZ"

Arakan ve Myanmar'da Müslümanlara yapılan zulümlerin BM Genel Kurulunda gündeme getireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef Myanmar, Arakan Bu olay aslında Ahmet Beyin başbakanlığı döneminde eşimle beraber bir Arakan ziyaretim olmuştu. Yetkililerle görüşme yapıldı. O günden bugüne sağlıklı bir netice aldığımızı söyleyemem. BM kanalıyla da biz bu süreci takip ettik. Bizim STK'larımızın burada çalışmaları var, maalesef dünya Myanmar'a kör ve sağır. Bangladeş'teki son olay ise çok daha acımasız. Bize gelen rakamlar, 3 bin civarında insanın mağdur edildiği, hatta ölmesine neden olan bazı adımların atıldığı istikametinde. Biz bunu ağır, şiddetli şekilde kınıyoruz. Takibini ilgili uluslararası kurumlar vasıtasıyla dile getireceğiz. Eylül ayının 18'inden itibaren BM Genel Kurulu var, orada da bunu gündeme getireceğiz. Gerek Myanmar'ı, Arakan Müslümanlarına yönelik adımı, Bangladeş'in buradaki tutumunu orada gündeme getirmek suretiyle tüm insanlığın buraya elini uzatmasını, desteğini vermesini ki, bu tablo çok acımasız. Bunu 2011'de ben Somali'de yaşadım. 6 sene sonra Somali çok farklı bir konuma geldi. Biz bütün desteklerimizi Somali'ye veriyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.