Cv Hangi Aralıklarla Güncellenmeli?

Cv Hangi Aralıklarla Güncellenmeli?

İş arama süreçlerinde yalnızca başvuru yapmak yeterlidir diye düşünüyorsanız, kesinlikle yanılmaktasınız. Cv güncelleme ve daha pek çok işlem iş arama süreçlerinde gerekli oluyor.

İş arama süreçlerinde yalnızca başvuru yapmak yeterlidir diye düşünüyorsanız, kesinlikle yanılmaktasınız. Cv güncelleme ve daha pek çok işlem iş arama süreçlerinde gerekli oluyor. İşverenlerin dikkatini çekmek için cvinizin detaylarını iyileştirmeniz ve düzenli olarak güncellemeniz gerekir.            

Doğru iletişim bilgileri, net bir iş tanımı, ayrıntılı beceriler ve eksiksiz eğitim bilgileri içeren bir cv, kendinizi bir işverene tanımlamanın en kolay yoludur. Güncellenmiş bir cvinin her zaman sizi bir adım daha ileriye taşıdığını unutmayın.

Güncelliği Sağlayın

Cv güncelleme aralığı yönetildiği takdirde, iş bulma süreçleri epeyce hızlanıyor. Cvinizi düzenli olarak, en az ayda bir kez gözden geçirin. Aktif olarak iş arıyorsanız, cvinizi sık sık kontrol etmeniz çok daha faydalıdır. Güncellemeleri her ayın 1'i veya 15'i gibi unutulmaz bir tarihte planlamak, iş aramanızı organize etmenize yardımcı olabilir.

Uyumluluk Detaylarına Dikkat Edin

CV güncelleme ve kontroller esnasında ilgilendiğiniz pozisyonların değişip değişmediğinden emin olun. Bunun nedeni, kategori adının çalışmanın trendine bağlı olarak değişebilmesidir. Öyleyse, CV’inizin içeriğinin iş unvanınızın içeriğiyle eşleştiğinden emin olun. Örneğin, bu pozisyon artık "Kurumsal Satış Uzmanı" yerine "Kurumsal Hesap Yöneticisi" olarak adlandırılmakta olabilir. CV’inizi en çok ilgilendiğiniz pozisyonların gereksinimleriyle eşleştirmek çok daha avantajlıdır.

Canlılık ve Dinamiklik Yakalayın

CV’inizi güncellemeye karar verdiğinizde mümkün mertebe içeriği canlı ve dinamik tutmaya çabalayın. Örneğin, altı ay önce yaptığınız kısa bir projenin sonuçlarını CV’inize ekleyin. Projenin büyümenize nasıl katkıda bulunduğuna veya kariyerinizi nasıl etkilediğine ilişkin bilgiler de İK profesyonellerinin ilgisini çekecektir. Size önemsiz görünen küçük başarılar işverenlerin ilgisini büyük oranda çekebilir.

Yetenekleriniz, başarılarınız ve eklediğiniz diğer bilgilerle dinamik olarak öne çıkın. Bu yüzden kendinizi tanımlamak için kullandığınız her cümle monoton olmamalıdır.

Özenli Olmaya Gayret Edin

Yazım ve dilbilgisi hatalarını kontrol edin. Ne kadar okursanız okuyun hala fark etmediğiniz gramer hataları ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle tekrar tekrar okuyun. CV’niz gözlemlediğinizde size hep eksiksiz ve yanlışsız görünüyorsa başka birinin okuması iyi bir fikir olabilir.

Fotoğrafınızı Güncellemeyi Unutmayın

Cv fotoğrafınıza bir kez daha bakın. Lütfen hem profesyonelliğiniz hem de fotoğrafçılıktaki yeteneğinizle değerlendirileceğinizi unutmayın. Bir gömlekli tam yüz fotoğrafı, CV’inizin hem çekiciliğini hem de aynı zamanda okunabilirliğini artırır.

Yetkinliklerinizi Güncel Olarak Vurgulayın

Kabiliyet ve uzmanlık listenizi güncel tutun. Bu şekilde işverenlere bilgi ve becerilerinizi son derece aktif bir biçimde geliştirdiğinizi gösterebilirsiniz. Hangi işi yapıyor durumda olursanız olun alanınızdaki en yeni uygulamaları takip ederek işverenlerin gözünde daha fazla artı puana sahip olabilirsiniz.

CV güncelleme sıklığı göründüğü üzere, pek çok detay ile yakından ilişkili. Bu nedenle cv örnekleri ile ister yeni mezun olun ister bir yönetici olun hangi alanda iş aramaktaysanız ona yönelik güncellemeler yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.