Danıştay Başkanına çağrı: Kararları yayınlayın!

Danıştay Başkanına çağrı: Kararları yayınlayın!

Danıştay Başkanına çağrı: Kararları yayınlayın!

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa referandumu sonrasında, yargı organlarının yönetiminde yapısal bir değişiklik meydana gelmiştir. Memurlar.net olarak bu değişikliğin sadece idari yönetimle sınırlı kalmamasını umut ediyoruz. Bilindiği üzere, Danıştay kararları halka açık değildir. Yüzlerce karar arasından sadece ayda bir veya 2 karar Danıştay internet sitesinden yayınlanmaktadır. Danıştay'ın kalan kararlarına ise ücreti mukabilinde Danıştay Kararları dergisinden ulaşılabilmektedir. Kamu personel yönetiminde önemli bir yol gösterici olan bu kararların, herkesin kullanımına açılmasını talep ediyoruz.

Hüseyin H. Karakulllukçu, Danıştay üyelerinin çoğunluğunun oyalarıyla, 08.06.2011 tarihinde Danıştay Başkanlığına seçilmiştir.

Memurlar.net olarak bu değişimi önemsiyor ve bu değişimle, yıllardır kırılamayan bilgi tekelinin sona erdirilmesini arzuluyoruz.

Yıllardır, idari işlemlere yol gösteren ve tüm uygulayıcılar ile haklarını arayan memurların önem verdiği Danıştay kararları, halktan bir anlamda gizlenmektedir. Bu gizlilik, dairelerin farklı farklı kararlar vermesine yol açmakta, aynı daire içerisinde dahi yeknesaklığın oluşmasına engellemektedir.

Haklarını aramak isteyen memurlar, yaşadıkları sorunlarla ilgili emsal kararlar aramak için Danıştay Bilgi Bankasını kullanmak istediklerinde çok sınırlı sayıda bir kararla karşılaşmaktadır. Bu kararların büyük bir kısmı da 2000 yılı öncesine aittir. Oysaki 2000 yılından bu yana mevzuat çok hızlı değişmektedir.

Danıştay'ın vermiş olduğu kararların, daha fazla kesime ulaşması ve hak arama bilincinin yükseltilebilmesi amacıyla, kararların gerekli kişisel bilgiler ve gizli niteliği arz eden bölümler çıkarıldıktan sonra yayımı için, ayrı birim oluşturulmasında yarar bulunmaktadır.

Yeni Danıştay Başkanının konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.