Danıştay: Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!

Danıştay: Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!

Danıştay, yürütmeyi durdurma istemli davaları daha hızlı sonuçlandıracak

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay Başkanlığına seçilmesinin ardından kurum binasında bir grup gazeteciyle tanışma toplantısı düzenledi.

Danıştay Kanunu ve İdari Yargılama Usul Kanunu'nda değişiklikler yaparak, yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davalarda daha ivedi sonuç alınmayı sağlayacağı düzenlemeler yapılacağını bildiren Karakullukçu, yürütmenin durdurulması müessesesinin idari hukukun bel kemiği olduğunu anlattı.

Yapılmasını önerecekleri düzenlemede yürütmenin durdurulması kararlarına itiraz yolunun kapanmasını öngördüklerini ifade eden Karakullukçu, "Usullerle ilgili hataları asgariye indirerek, işi nasıl hızlandırabiliriz ona bakacağız" dedi.


YENİ Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, seçildikten sonra basının karşısına çıktığı ilk toplantıda, ilginç çıkışlarda bulundu. İdari yargıda yürütmeyi durdurma kararlarına karşı itiraz yolunun kapatılması yönünde çalışma yürüttüklerini açıklayan Karakullukçu "Tabuları yıkacağız... Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır" diye konuştu. Karakullukçu basınla tanışma toplantısında şu mesajları verdi:

Danıştay'ın kararları idare ile ilgilidir. İdarenin tasarruflarına karşı dava açılır. Bizim görevimiz idare ile sürtüşme yaratmak değil. İdareyi yargılarım ama bu, ona hasım olmam anlamına gelmez.

(Danıştay'ın bazı yasakçı kararlar verdiği sorusu üzerine) Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra ben ve arkadaşlarımızın hata yapmaya hakkı yok... Toplumun genel kuralları içinde özgürüm siz de özgür olun.

Yürütmeyi durdurma kararının itirazı olmaz. Adam gibi bir kere karar verirsin. Ya heyet halinde ya heyetin başkanı ya da yetkilendireceği bir üye gerekirse, sorumluluğu almak üzere yürütmeyi durdurma kararı verebilmeli. İşi sürüncemede bırakmanın gereği yok. Biz de bundan sonra bu yoğurdu böyle yiyeceğiz. Bu konuda kanun değişikliği üzerinde çalışılıyor. Meclis nasıl takdir eder bilmiyoruz ama biz önereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.