Davutoğlu: O Koridora İzin Vermeyiz!

Davutoğlu: O Koridora İzin Vermeyiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Rusya ile işbirliği yapan Esed rejiminin PKK ve YPG ile de el ele tutuştuğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye'ye yönelik sınırda oynanan oyunları gördüklerini, buna müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ve Esed rejimininin PKK ve YPG ile birlikte Türkiye'nin güney hattında terör kuşağı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Türkiye'nin sınır hattında böyle bir terör kuşağının kurulmasına izin vermeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'ye yönelik tüm bu oyunların farkındayız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu "Yeni Türkiye Yolunda" programında halka seslendi. Türkiye'nin Suriye'deki krizin en başından beri ülkedeki kaosun siyasi bir dönüşümle sona erdirilebileceğini savunduğunu söyleyen Davutoğlu, bu konuda son dönemde atılan adımları da memnuniyetle

Terör bu ülkenin her karış toprağından temizleninceye kadar bu mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek.

karşıladıklarını ifade etti. Bu konuda hem Rusya'nın hem de Esed rejiminin verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden Davutoğlu şöyle konuştu:

"Rusya, rejim, PKK ve YPG el ele tutuşmuş Türkiye'nin güney sınırında bir terör kuşağı, bir terör yapılanması kurmak istiyor. Türkiye'yi bir terör yapılanmasıyla sınır komşusu haline getirmeye yönelik tüm bu oyunların farkındayız ve buna izin vermeyiz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için bir an olsun tereddüde düşmeyiz. Bu ülkenin ulusal güvenliği tüm çıkarların, dengelerin, ortaklıkların üzerindedir. Bu konuda kimseden izin almaya ihtiyacımız olmadığını da herkes bilmelidir. Güney sınırımızda mevcut bulan her türlü tehdide karşı Türkiye kendini en güçlü şekilde savunmaya, nefsi müdafaa yapmaya devam edecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.