Dekorasyonda Vintage Aksesuar Esintisi Huubay’da

Dekorasyonda Vintage Aksesuar Esintisi Huubay’da

Günün büyük bir kısmının geçirildiği evler kişilerin kendilerini her açıdan rahat, huzurlu ve mutlu hissettiği yaşam alanları olmalıdır. Bunun yanı sıra kişinin beğenilerine hitap eden, estetik açıdan gözüne hoş gelen ve tarzıyla uyumlu bir eve sahip...

Günün büyük bir kısmının geçirildiği evler kişilerin kendilerini her açıdan rahat, huzurlu ve mutlu hissettiği yaşam alanları olmalıdır. Bunun yanı sıra kişinin beğenilerine hitap eden, estetik açıdan gözüne hoş gelen ve tarzıyla uyumlu bir eve sahip olması çok önemlidir. Huubay kasnak modelleri ve Vintage aksesuar çeşitleriyle ev dekorasyonunda kendi tarzını yansıtmak isteyen kişilerin buluşma noktasıdır. Siz de tarzınıza ve beğenilerinize uygun bir ev dekorasyonuna giden yola ilk adımınızı Huubay’ı ziyaret ederek atabilirsiniz.

Vintage Aksesuar Nedir?

Son yıllarda giderek daha sık karşımıza çıkan ve moda da dahil olmak üzere pek çok farklı sektörü etkileyen Vintage akımı ev dekorasyonunda da değişikliklere neden olmaktadır. Vintage ürünlerin en karakteristik özelliği esinlendikleri dönemin izlerini tamamen yansıtmalarıdır. Ancak her eski ürünün Vintage olmadığı unutulmamalıdır.

Çoğu zaman antika eşyalar ile karıştırılan Vintage temelinde tamamen farklı özelliklere sahip eski eşyaları tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Antika eski ve koleksiyonluk eşya anlamına gelirken, antikadan daha eski olmayan ancak 20 yıl öncesinden daha erken bir zaman dilimine de ait olmayan objeler Vintage olarak adlandırılmaktadır. En az 20 yıllık olması gereken Vintage eşyalar yaklaşık 50 yıllık olmaktadır.

Vintage Dekorasyon Ne Demek?

Ev dekorasyonunda antika olmayan ancak en az 20 yıllık eşyaları kullanmak isteyen kişiler için en uygun tarz Vintage dekorasyondur. Vintage tarzı dekorasyonda geçmiş dönemlere ilişkin objeler sıcak ve nostaljik bir atmosfer yaratmayı sağlar. Günümüzde Vintage dekorasyonda yalnızca eski eşyaların kullanıldığı düşünülmemelidir. Yaygın olan Vintage dekorasyon uygulamaları kapsamında Vintage eşyalar modern eşyalarla kombinlenmekte bu sayede çok daha çağdaş ve şık bir görünüm elde edilmesi mümkün olmaktadır.

Ortaya çıkan hoş görünüm sayesinde Vintage eşyaların geçmişi taşıyan cazibesine modern çizgilerle daha canlı bir izlenim kazandırılmış olur. Bu özellik sayesinde ev dekorasyonunda karakteristik bir dokunuş arayanlar için Vintage dekorasyon harika bir seçimdir.

Vintage Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Daha önce de belirttiğimiz üzere Vintage mobilyaların ve eşyaların en önemli özelliği belirli bir dönemi yansıtmasıdır. Vintage dekorasyon yapmak için ilk adım dekorasyonun parçası olacak Vintage parçaların titizlikle toplanmasıdır.

Vintage dekorasyonda genellikle krem, bej, gri gibi gösterişsiz ana renklerin kullanılması tercih edilir. Bunların yanı sıra pembe, lila, mavi gibi renklerin soluk tonları da sıklıkla Vintage dekorasyonda kullanılır. Bu dekorasyon stilinde renkler asil, romantik, dingin ve parlak olarak nitelendirilmektedir.

Kullanılacak Vintage aksesuarlar halihazırda öne çıkan objeler olacağından diğer renklerin nötr ve yumuşak tonlarda seçilmesine özen gösterilmelidir.

Vintage dekorasyon denilince çoğu kişinin aklına klasik ev dekorasyonu görüntüsü gelse de bu doğru değildir. Vintage dekorasyon farklı, eşsiz ve özgün olanı bir araya getirerek standart ev dekorasyonu anlayışını geride bırakır.

Vintage aksesuar kullanımı ile klasik dekorasyon anlayışının dışına çıkılması aynı zamanda odaya bir karakter kazandırır.

Pek çok farklı nedene bağlı olarak Vintage mobilyaların yerine Vintage görünümlü yeni mobilyaların Vintage dekorasyonda kullanılması tercih edilebilir. Bunun en önemli nedeni, Vintage dekorasyon yapmayı sağlayacak kadar gerçek Vintage eşyanın bulunmamasıdır. Ayrıca modern görünümlü mobilyaların Vintage eşyalarla uyumlu bulunmaması ya da büyük parça Vintage mobilyaların bulunmasının söz konusu olmaması da bu tercihin altında yatan nedenler olarak sıralanabilir.

Hoş bir Vintage dekorasyon yapmak için her parçanın Vintage seçilmesi gerekliliği bulunmaz. Vintage dekorasyonda eski eşyalar ve objeler mekana karakteristik bir dokunuş yapmayı sağlar. Bu nedenle eski ve yeni kombinlenerek zarif ve özgün bir Vintage dekorasyon yapılabilir.

Huubay'ı Ziyaret Etmek İçin : https://www.huubay.com.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.