Destek eğitim odalarında öğretmen görevlendirmeleri ve ek dersleri nasıl olacak?

Destek eğitim odalarında öğretmen görevlendirmeleri ve ek dersleri nasıl olacak?

Destek eğitim odalarında öğretmen görevlendirmeleri ve ek dersleri nasıl olacak?

Destek eğitim odalarında özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenlerinin görevlendirilmeleri halinde, öğretmenlerin bu kapsamda aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutacakları ders saati sayısının belirlenmesi ile ilgili tereddüte düşülen hususlara ilişkin sorular sıklıkla Genel Müdürlüğümüze iletilmektedir. Bu kapsamda, destek eğitim odasında görevlendirilen öğretmenlerin aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutacakları ders saati sayısının belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 08.03.2017 tarih ve E.3083858 sayılı görüş yazısı.

Bu görüş yazısına göre destek eğitim odalarında;

1- Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan "genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri" ile atölye ve laboratuar öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutmakla yükümlü oldukları azami ders saatleri sayısı içerisinde kalmak kaydıyla, rutin müfredat kapsamında okuttukları ders saatlerinden varsa arta kalanı kadar ders okutmaları mümkündür.

2- Sınıf öğretmenleri ile özel eğitim alan öğretmenlerinin, haftada 8 saate kadar daha ders okutmalarının mümkündür. Okul öncesi öğretmenlerine ise bu kapsamda ayrıca ders görevi verilemeyecektir.

3- Ders okutan öğretmenlerin, bu kapsamda hak ettikleri ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerekmektedir.

MEB, bu görüş yazısı ile destek eğitim odalarındaki ek ders karmaşasını ortadan kaldırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum