“Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Şiir Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

“Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Şiir Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

Türk Eğitim-Sen’in Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlediği “Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Şiir Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında cumhuriyetin Türk milletinin nazarındaki önemi, Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda kurulduğu ve koruma, yüceltme noktasında Türk milletinin kararlılığını farklı vesilelerle dile getirmek büyük önem arz etmektedir. Şiir, resim, makale, anıt, sosyal etkinlik gibi çalışmalar toplumsal farkındalığın oluşturulması ve Türk milletinin her bir ferdi tarafından milli değerlerimizin sahiplenilmesi noktasında önemli görevler ifa etmektedir.

Türk milletinin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” sözleri bu güne kadar nasıl karşılık buldu ise bu günden sonra da Türk milletinin dimağında, gönlünde, işinde, eserlerinde cumhuriyetin yaşatılması ile anlamı aksettirilmiştir.

İşte bu amaçla Türk Eğitim Sen Genel Merkezi; milletimizin her bir ferdinin öncelikli vazifelerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni anlama, anlatma ve yaşatma ilkesini yerine getirmeye bir araç olarak gördüğü bu yarışmayı düzenledi.

Unutmanın tükenmek, tükenmenin yok olmak olacağının bilincinde hareket eden Türk Eğitim Sen, Türk milleti ve kurumlarından yana taraf olmayı bir ilke olarak görerek Türk kültürünü geliştirecek bu yarışma ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür ilkesini de yaşatmayı amaçlamıştır.

Öte yandan, geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve onları yetiştiren eğitimcilerimiz ile devletin işlerini yapmakla mükellef kılınan kamu çalışanlarının Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusunu gönüllerince terennüm edebilmelerini, ortaya çıkan eserlerin yayın haline getirilmesi ile de geleceğe kalıcı bir eser bırakmayı arzulamıştır.

Prof. Dr. Dr. Fatih Sakallı, Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım, Yahya Akengin, Prof. Dr. Yılmaz Yeşil’den oluşan jüri üyelerimiz, “Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Şiir Yarışması’nın konulu şiir yarışmasına gönderilen eserleri değerlendirmiş ve dereceye girenleri belirlemiştir.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri kategorisinde yapılan yarışmada çok sayıda şiir yarıştı.

Bu bağlamda; Türk Sağlık-Sen Karaman Şube üyesi İbrahim Şaşma “BİR ASRIN TERENNÜMÜ” adlı eseri ile birinci, Türk Eğitim Sen Gümüşhane Şube üyemiz Talat Ülker “CUMHURİYET KOÇAKLAMASI” adlı eseri ile ikinci, Türk Eğitim Sen Adana 1 No’lu Şube üyemiz Funda Burcu Yılmaz “YÜZYILLIK EMANET” adlı eseri ile üçüncü olmuştur.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak yarışmayı kazanan üyelerimizi tebrik ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı’nın bütün Türk milletine kutlu olmasını diliyoruz.

1. GELEN ESER ADI:

“BİR ASRIN TERENNÜMÜ”

ESER SAHİBİ: İBRAHİM ŞAŞMA

SENDİKASI/ŞUBESİ: TÜRK SAĞLIK SEN / KARAMAN

2. GELEN ESER ADI:

“CUMHURİYET KOÇAKLAMASI”

ESER SAHİBİ: TALAT ÜLKER

SENDİKASI/ŞUBESİ: TÜRK EĞİTİM SEN / GÜMÜŞHANE

3. GELEN ESER ADI:

“YÜZYILLIK EMANET”

ESER SAHİBİ: FUNDA BURCU YILMAZ

SENDİKASI/ŞUBESİ: TÜRK EĞİTİM SEN / ADANA 1 NOLU ŞUBE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.