Eğitim-Bir-Sen:  Ankara Fen Lisesi’nde Mehmet Akif İnan Salonu ve Kitaplığı’nı hizmete açtık

Eğitim-Bir-Sen: Ankara Fen Lisesi’nde Mehmet Akif İnan Salonu ve Kitaplığı’nı hizmete açtık

Eğitim-Bir-Sen: Ankara Fen Lisesi’nde Mehmet Akif İnan Salonu ve Kitaplığı’nı hizmete açtık

Eğitim-Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın uzun yıllar görev yaptığı Ankara Fen Lisesi’nde Mehmet Akif İnan Salonu ve Kitaplığı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla, Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Fen Lisesi Müdürü Dr. Sinan Dağ, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Ali Yalçın, Akif İnan’ın “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/ Destanlar yayılır mezarımızdan” mısralarını doğrularcasına destan yazmaya, ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olmaya, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını koruyup geliştirmeye, özlük ve özgürlük mücadelelerinde yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceklerini söyledi. Yalçın, “Bugün bu salonu ve kitaplığı açarak gençlerin istifadesine sunduk. Güzel izler bıraktığı okula çok yakıştı” dedi.


Mehmet Akif İnan’ın kıymetli eserlere imza attığını kaydeden Yalçın, “Akif İnan, millî ve manevi değerlere sevdalı bir fikir ve hareket adamı, şair, yazar, ‘Yedi Güzel Adam’dan biridir. Yaşadığı dönemde çevresindeki insanların dostu, arkadaşı, ağabeyi veya öğretmeni, asla vazgeçmeyerek bir ömür mücadelesini verdiği idealleri, bilgisi, kültürü, hatipliği, heyecanı, örgütçülüğü, eylemciliği ile tam bir dava adamıdır. ‘Her eylem yeniden diriltir beni/ Nehirler düşlerim göl kenarında’ diyerek çıktığı hak, emek ve özgürlük mücadelesinde sendikacılığa yeni bir soluk getirmiştir” şeklinde konuştu.
 

Sendika olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem ve ağırlık verdiklerini dile getiren Yalçın, “Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam Kütüphanesi” projesini hayata geçirdiklerini, ardından bunu Türkiye geneline yaymaya başladıklarını belirterek, “Amacımız, bir şair, yazar ve münevverin kurduğu bir eğitim sendikası olarak kitapla ilgili buluşmaları artırmak, bunun neticesinde ortaya bir verimin çıkmasını sağlamak ve toplumu geleceğe hazırlamaktır” diye konuştu.
 

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, İnan’ın öğretmenliği üzerine bir konuşma yaptı. Yıldırım, Akif İnan’ın, eseri ve tesiri olan bir öğretmen olduğunu söyledi.
 

Ankara Fen Lisesi Müdürü Dr. Sinan Dağ ise, salonun ve kitaplığın okula kazandırılması için vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif İnan Salonu ve Kitaplığı hizmete açıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.