Eğitim-Bir-Sen: İLKSAN delegesi üyelerimizle bir araya geldik

Eğitim-Bir-Sen: İLKSAN delegesi üyelerimizle bir araya geldik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, İLKSAN il ve ilçe temsilcisi üyelerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Sandığın içinde bulunduğu durum, gel

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, İLKSAN il ve ilçe temsilcisi üyelerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Sandığın içinde bulunduğu durum, geleceği ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Genel Başkan Ali Yalçın, İLKSAN’ı hak ettiği şekilde yönetemeyen zihniyete karşı yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, Sandığın bugün yaşadığı sorunların ve muadili olarak gösterilen kurumların gerisinde kalmasının en büyük sebebinin, üyesine faizle para vermek dışında bir şey yapamayan çarpık yönetim zihniyeti olduğunu söyledi.
 

İLKSAN’ın, üyelerinin birikimini büyütemeyen, kaynaklarını değerlendiremeyen atıl bir yapı hâline geldiğini vurgulayan Yalçın, Sandığın amacının ne olduğunun, hangi hedefe doğru yol aldığının belirsiz olduğunu kaydetti. Sandığın söz konusu yönetim anlayışıyla daha fazla yol almasının, düze çıkmasının, üyelerini memnun etmesinin mümkün olmadığını belirten Yalçın, İLKSAN yönetimindeki kökleşmiş hataların düzeltilmesi ve zorunlu olarak üye olan herkesin hakkının verilmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini dile getirdi.
 

İLKSAN’ın, mal varlığını büyütecek, bağımsız iş görme becerisi de sergileyemeyen yönetimlerin elinde oyuncak olduğunu, bir kimlik krizi geçirdiğini ifade eden Yalçın, “İLKSAN’ı yönetenlerin yapması gereken, üyelerin maaşından her ay yapılan kesintinin hakkını vermek, 1,9 milyar TL’yi bulan varlığını doğru, yerinde ve en kârlı yatırım araçlarında değerlendirmektir. Burada yeni bir irade olarak, daha güçlü ve kaliteli bir Sandık inşa etmek, köklü çözümlerle kurumsal bir yapı ortaya koymak, mevcut statükoyu kırmak ve kurumun geleceği ile ilgili doğru bir vizyon oluşturmak için gereken çabayı göstermek sizlerin omuzlarına yüklenmiş yeni bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

Yalçın, İLKSAN’da yapısal sorunlar çözülmeden işletim sorunlarının çözümüne odaklanmanın zaman öldürmekten farksız olduğunun altını çizerek, İLKSAN’daki yapısal ve işletim sorunlarını çözme yolunda irade ortaya koyarak mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
 

Açılış konuşmasından sonra, katılımcılar söz alarak, Sandığın geleceğine dair görüş ve önerilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.