Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu, “Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız!” şiarıyla 21-22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde sendikamızın yeni yönetimi belirlendi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu, “Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız!” şiarıyla 21-22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde sendikamızın yeni yönetimi belirlendi.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu, Genel Sekreter İkram Atabay’ın sunuş konuşmasıyla başladı. Emek ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından, divan oluşturuldu. Sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra Genel Başkan Prof. Dr. Nejla Kurul açılış konuşmasını yaptı.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, DEM Parti milletvekilleri Sevilay Çelenk, Özgür Baki, Yılmaz Kunt, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SYKP Ankara Eş Başkanı Ahmet Eniş, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve KESK’e bağlı sendikaların MYK üyeleri ile Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali katıldı.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu, Avrupa Eğitim Sendikası Komitesi’nden (ETUCE) Odile Cordelier, Bosna Hersek Orta ve Yüksek Öğretim Eğitim, Bilim ve Kültür Sendikası’ndan (SSVONK BİH) Dzemamaludin Poturovic ve Admir Suvalic, Hollanda Öğretmen Sendikası’ndan (AOb) Ceren Pekdemir, İspanya Öğretmenler Sendikası’ndan (STES –Intersendikal Confederation) Jose Manuel Fernandez Gayoso, İtalya Öğretmenler Sendikası’ndan (FLC CGİL) Claudio Franchi ve Grazia Maria Pistorino, Fransa Öğretmenler Sendikası’ndan (SNES- FSU) Julien Farges, Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) Adnan Zekai, Ozan Çoli ve İlpay Genç ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’ndan (KTÖS) Tanju Üngör, Aliye Kaya ve Çağrı Akgür katıldı.

12. Olağan Genel Kurul’da, Genel Sekreter İkram Atabay’ın çalışma raporu, Genel Mali Sekreter Ahmet Karagöz’ün mali rapor, Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Bulğa’nın Denetleme Kurulu raporu, Merkez Disiplin Kurulu üyesi Hikmet Korkmaz’ın Disiplin Kurulu raporu hakkında yaptığı değerlendirmenin ardından delege konuşmaları yapıldı ve Genel Kurul’a sunulan önergeler oylandı. Genel Kurul’un üçüncü gününde yapılan seçimlerde Eğitim Sen Yürütme, Denetleme ve Disiplin Kurulları asıl ve yedek adayları ile Üst Kurul delege ve KESK Genel Meclis adayları belirlendi. Eğitim Sen 12. Dönem Merkez Yürütme Kurulu, Kemal Irmak, Zülküf Güneş, Ramazan Gürbüz, İzzet İldeş, Simge Yardım, Özlem Tolu ve Evrim Gülez’den oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.